Деби футсал кадета против Казахстана у Врњачкој Бањи

Сутра званично почиње УЕФА футсал развојни турнир за кадете (U17),  уводном утакмицом између Русије и Румуније (15.30). Три сата касније Србија дебитује у Врњачкој Бањи против селекције Казахстана (18.30).

Селектор Владимир Јовановић и помоћник Марко Гавриловић објавили су коначан списак од дванаест имена (два голмана и десет играча) пред дуеле с Казахстаном, Русијом и Румунијом. Дрес са државним грбом Србије носиће:

Голмани

 1. Владан Кољајић – Металац Колорадо (Горњи Милановац)
 2. Михаило Маргетић – Нова Пазова

Играчи

 1. Александар Мандић – САС (Зрењанин)
 2. Зоран Арђељан – Србобран
 3. Никола Ђорић – ОШ „Карађорђе” (Рача)
 4. Филип Јовановић – Партенон (Смедеревска Паланка)
 5. Јован Урошевић – Металац Колорадо (Горњи Милановац)
 6. Јовица Петровић – Металац Колорадо (Горњи Милановац)
 7. Ђорђе Росић – Металац Колорадо (Горњи Милановац)
 8. Андреј Влајковић – Олимп (Врњачка Бања)
 9. Давид Миковић – Олимп (Врњачка Бања)
 10. Вељко Чкоњевић – Златар (Нова Варош)

Чланови стручног штаба кадетске футсал репрезентације Србије (U17) су Владимир Прша Јовановић – селектор, Марко Гавриловић – помоћник селектора и Иван Мандић – тренер голмана.

Данас после преподневног тренинга прелазимо у хотел „Соларис”. Иако смо релативно скоро формирали репрезентацију, момци брзо напредују и турнир ће да нам послужи за проверу и стицање искуства. Имамо изузетно младу екипу, половина момака је 2001. годиште и потребни су нам рад, мечеви и време да све то легне на место. Потенцијал је огроман и нимало не сумњам да ће ако наставе овако да раде и напредују сви да постану одлични играчи (Владимир Јовановић)

Поред челних људи српског футсала и званичника ФСС, долазак на турнир у Врњачку Бању најавили су руководиоци већине прволигашких клубова, као и љубитељи чаробне игре на петопарцу широм Србије.