Пантелић: Очекујем борбу са Економцем

Пред нову такмичарску сезону, Нова Пазова је добила изузетна појачања. Иако је остала без неколицине првотимаца, управа клуба из Срема на челу са Гораном Рацковићем није седела скрштених руку, већ је направила капиталан посао у прелазном року. Шеф струке Ђорђе Пантелић има десетак нових играча на располагању, већина новајлија је носила дрес вицешампиона Еуро Мотуса, клуба из Београда који се у међувремену угасио.

– Одрадили смо врхунски посао у прелазном року. Појачали смо се са осам играча вицешампиона Еуромотуса (Вулић, Шошо, Живић, Рокнић, Станојевић, Краснић, Тепавчевић, Боројевић), из екипе Само право дошао је Радојчић, ново име у футсалу је Боснић (досадашњи играч фудбала). У финишу нам се прикључио и Владимир Лазић, сениорски репрезентативац Србије. Новајлије, уз момке који су остали у клубу, ту пре свих мислим на Стојнића, Маљковића, Денића, Кукоља и Борисављевића, чиниће костур нашег тима у наступајућој сезони. Биће то лепа комбинација искуства и младости, спој играча који су у нашем спорту прошли све и оних који су жељни напретка. На тренинзима влада врхунска атмосфера, присутна је енергија, позитивне вибрације, добар рад и све што иде уз то. Одрадили смо прву фазу припрема, од понедељка смо ушли у дворану где настављамо са радом – у даху говори тренер Пантелић.

Ђорђе Пантелић – тренер КМФ Нове Пазове

Играчки кадар наговештава борбу за титулу, пласман у плеј оф се намеће…

– Амбиције су везане за пласман у сам врх табеле. Реално, са овим тимом можемо да будемо међу прве три екипе пред плеј-оф. Међутим, прогноза је једно, терен нешто сасвим друго. Квалитет морамо доказати у борби за бодове. Идемо полако, корак по корак, стрпљиво. Већ у првом колу имамо захтевну утакмицу против одличне екипе ФОН-а, која, претпостављам, гаји сличне амбиције као и ми, а то је висок пласман. О борби за титулу не бих овом приликом, првенство је дуго, имамо сада поново и плеј-оф, такође, Економац је ове године направио, колико сам испратио, дрим-тим. Наш приступ у свакој утакмици мора бити као да су испред нас Крагујевчани. Једино тако можемо направити успех који очекујемо – јасан је Пантелић.

Шеф струке Пазовчана је дао и кратку оцена квалитета новог првенства Србије, са обзиром на то да Еуро Мотус више не постоји и да се Економац изузетно појачао. На питање да ли његов клуб може да угрози шампиона из Шумадије уследио је мудар одговор:

Владимир Лазић – појачање Нове Пазове и екс репрезентативац Србије

– Квалитет неће мањкати, напротив,  из простог разлога што је практично комплетан тим Еуро мотуса дошао у Нову Пазову, док су остали играчи вицешампиона појачали друге клубове у начој лиги (Копања и Лазаревић у Економцу, Милосавац и Поповић у Интернационалу, Филиповић у Смедереву, Јосимовић у ФОН-у). Лазић и Рајчевић су се вратили из иностранства. Такође, наши бивши играчи појачали су ФОН, Смедерево и РБ Ваљево. Наравно, као шлаг на торту долазе интернационалци, који су појачали Економац. Шампионат ће бити најквалитетнији у последњих неколико година. Да ли Нова Пазова може да угрози Економац? Немам одговор у овом моменту. Шампиону се не прети изјавама. Ако се укаже и најмања прилика покушаћемо да је искористимо.

Општина Стара Пазова је уложила у ОШ „Растко Немањић Свети Сава“ три милиона динара за адаптацију сале. Претходних година реновиране су свлачионице, тако да КМФ Нова Пазова има иделане услове за одигравање утакмица на домаћем паркету.

(Фото: РТВ Стара Пазова, ФИФА и КМФ Нова Пазова)