ДЕРБИ КОЛА У НОВОМ ПАЗАРУ: Влајче или Раја – питање је сад?

Нови Пазар – Економац: посластица за љубитеље футсала, с референцама за врхунски спектакл, огледаним у тројству – квалитет, амбиција и традиција, тј. – дуел непоражених, аспираната на високи пласман и прошлосезонских финалиста Купа Србије. Вечерас, дакле, сви путеви воде на дерби другог кола – у вечито врели, домаћину „бразилски” наклоњени „Пендик” (19.00, директан пренос можете да гледате овде)!

Кратка увертира у мегдан гладијатора на петопарцу: 1) осокољени су блиставим издањима на премијери – шампион је у Крагујевцу прегазио Деус футсал 16:1, тим са Јошанице надиграо у Београду Само право 5:4; 2) Шумадинцима би добродошла адреналинска (трободна) инјекција пред старт похода у УЕФА Футсал купу, Новопазарцима, пак, као кец на 11 легла сервирана хладна освета за пораз у финалу масовнијег такмичења; 3) нову димензију су добили откад им с клупа командују предводници млађе тренерске гарде, за играчке каријере потписници на иницијалне, големе успехе репрезентације, међу плебсом познати и само по надимцима: Влајче и Раја.

Отуд, о актуелним футсал дешавањима: очекивањима у дербију, виђењу лиге и прогнози ко би могао у плеј-оф, УЕФА Футсал купу и „временима прошлим”, за Футсал Србију говоре тренери Новог Пазара и Економца – Владан Цветановић и Предраг Рајић, сећате се – мајстори „пар екселанс”, саиграчи у непоновљивом Марбу и међу Орловима и, пре свега, велики пријатељи.

1. Да ли бисте потписали да се поново сретнете у финалу Купа Србије и на кога типујете да ће поред екипе коју водите да уђе у плеј-оф?

Владан Цветановић: Да, наравно да бих то потписао. Надам се да ћемо опет стићи до финала и да ћемо имати прилике да се састанемо са Економцем. То би био велики успех за нас. Када је реч о плеј-офу, јасно је да су Крагујевчани главни фаворити, а и ми стремимо ка месту у доигравању за титулу. Као учеснике видим и Нову Пазову, ФОН, Пирот и Смедерево.

Предраг Рајић: Наравно, велика нам је жеља да поново играмо финале купа, није искључено да се опет састанемо с Новим Пазаром:  добром, организованом екипом, са добрим тренером. Има још три – четири тима на добром нивоу, који могу до финала. Свакако да би поред нас у плеј-офу могао да се нађе управо Нови Пазар, у другом делу прошле сезоне по резултатима одмах иза Економца и Еуро мотуса. Ту су и Нова Пазова и ФОН. Верујем да ће да буде и једно изненађење, неко на кога се не типује.

Спортска дворана „Пендик” има капацитет од 1.500 седећих места, свечано је отворена 29. априла 2012. утакмицом ветерана Новог Пазара и Партизана и њена изградња је коштала 550 хиљада евра (350 хиљада је донирала братска, истанбулска општина Пендик)

2. Да ли ће и колико Економац, чини се – никад јачи, ове године да игра неизвесне утакмице и да ли би судар с Новим Пазаром управо могао да буде такав, с обзиром и на то да је играчима у глави, хтели – не хтели, предстојећи турнир УЕФА Футсал купа у Крагујевцу?

Владан Цветановић: Играће и Економац неизвесне утакмице, тачније, играће оне које не схвати озбиљно, ако их буде. Сигуран сам да су играчи тог клуба и пре овог европског турнира у одличној форми. Свакако ће користити сваку прилику да се изборе за статус и минутажу.

Предраг Рајић: Направили смо добар тим и паклено радили, чињеница је да смо велики фаворити, али ниједну утакмицу нећемо да схватимо олако. Потрудићемо се да имамо што мање неизвесних дуела, видећемо шта ће време да покаже. Нема сумње да нас очекује неколико врхунских мечева. Постоји размишљање о УЕФА Футсал купу, трудим се да то избацим играчима из главе и да гледамо на Нови Пазар као на најважнијег противника. Свака следећа утакмица мора да буде најважнија. Тренирам искусне момке, много дуела је иза њих и верујем да ће да пруже максимум.

У прошлој сезони Економац је у борби за бодове оба пута савладао Нови Пазар: Као гост у „Пендику” 23. септембра 2016. резултатом 5:1 и 24. фебруара ове године у „Језеру” са 6:3. У финалу Купа Србије 9. маја је победио са 3:0.

3. Ко је од актера предстојећег дербија по играчким карактеристикама најсличнији Рајићу, а ко Цветановићу?

Владан Цветановић: Игор је најсличнији Раји, а Боба Рајчевић мени.

Предраг Рајић: Не бих упоређивао наше и садашње време. И тада је било много квалитетних играча, има их и сада. Свако има своју особеност.

(фото: Screenshot – YouTube)