ФУТСАЛ КУП У КРАГУЈЕВЦУ: Економац циља Елитну рунду

Динамична јесен у српском футсалу наставља се турниром Футсал купа у Крагујевцу, који ће бити одржан од сутра до суботе.

После пласмана репрезентације Србије на Европско првенство у Словенији 2018, узбудљивих утакмица у прва два кола националних лига, на ред долазе обавезе шампиона наше земље на европској сцени. На турниру Групе 3 Главне рунде Футсал купа, у дворани „Језеро“, Економац ће се прво састати са Никарсом из Риге, у среду од 20.30 часова. Дан касније у исто време ривал ће бити Херсон (из истоименог украјинског града, пуног назива Продексим Херсон), а у суботу од 20.30 одмериће снаге са Спортингом из Лисабона, актуелним вицешампионом Европе.

– У ранијим сезонама, из ове фазе су даље ишла два од четири клуба, али је било бар 50 посто лакше него сада. Ове сезоне је систем такав да су противници много озбиљнији. Спортинг је фаворит, не само групе, већ и један од фаворита за освајање титуле првака Европе. Наш циљ је, пре свега, да победимо у прве две утакмице. Са Летонцима смо се већ састајали, а Керсон је непознаница. Међутим, украјинска школа је препознатљива, незгодна, уз то имају два искусна Бразилца – рекао је првотимац Економца Слободан Рајчевић.

Директне преносе утакмица Групе 3 Главне рунде Футсал купа, у среду, четвртак и суботу од 18 и 20.30 часова, можете да погледате овде.

Економац има у свом тиму трилинг одличних Бразилаца (Сими, Талес и Игор), а искусни играч, дугогодишњи репрезентативац Србије, који већ има завидан стаж у Футсал купу из првог, петогодишњег мандата у Економцу, наглашава да је снага у целој екипи.

– Очекујем од целе екипе да пружи максимум и да оствари циљ. Као што сам рекао, то су две победе, после којих би могли да изађемо на терен растерећени, да се надмећемо са Спортингом. Уколико испунимо зацртано, следи нам Елитна рунда, а ту нас очекују далеко јачи изазови него раније јер сада водеће земље у футсалу имају по два представника. Поред знања и квалитета, требаће нам много среће како би остварили снове – нагласио је Рајчевић.

Иначе, од ривала ове недеље, Економац се састајао са Никарсом до сада три пута.  У Гљивицама 2008, када су Крагујевчани дебитовали у Футсал купу, славили су у Главној рунди са 5:2 (Бојовић 3 гола, Маринковић 1, Марковић 1). Четири године касније у Риги, у истој фази такмичења, поново су били бољи – 4:3 (Додо, Грцић 2, Коцић). Последњи пут су играли у Елитној рунди у новембру 2014, у Алматију, када је било 5:5 (Симић 2, Алексић, Пршић, Стојковић).

(Фото: www.ekonomac.com)