ЖРЕБ ЗА ФУТСАЛ КУП: Може ли Економац на Сталицу у Ђеру?

До највећег успеха у историји српског клупског футсала, пласмана у полуфинале Футсал купа, актуелни шампион Србије Економац ће покушати да дође преко турнира у Шпанији, Италији или Мађарској. Дилеме око ривала биће решене сутра (четвртак, 19. октобар од 13.30 часова), када је на програму жреб за Елитну рунду, а јасно је да би од великог значаја било прво избећи пут на Пиринејско полуострво, а онда и другог представника Шпаније.

Наиме, домаћини турнира су актуелни првак Европе Интер, Пескара и Ђер, као и Спортинг из Лисабона, вицешампион „Старог континента“, са којим су Крагујевчани већ одмерили снаге ове сезоне, на прошлонедељном надметању у Шумадији. Жреб ће почети разврставањем ове четири екипе у четири групе.

Потом ће се прећи на други шешир, у којем су трећепласирани из Главне рунде (осим Пескаре и Ђера као домаћина), као и победници четири турнира из којих је даље ишао само првопласирани. Ту су: Брага (Португал), Херсон (Украјина), Национал Загреб (Хрватска), Кнопунт (Холандија), Хале-Гоик (Белгија) и Дева (Румунија). Прва два извучена тима биће смештена у групе са Интером и Спортингом, а потом ће се распоредити и преостала четири учесника, свако у по једну од четири групе.

На ред онда долази трећи шешир, у којем су другопласирани из четири групе Главне рунде, а међу њима и Економац. Ту су још Каират Алмати (Казахстан), Дина Москва (Русија) и Лупаренсе (Италија).

На крају, биће извучена преостала два тима из четвртог шешира, односно победници група Главне рунде из којих су даље отишле три екипе – Сталица Минск из Белорусије и Барселона (уз поменуте Интер и Спортинг, који ће раније бити извучени).

Утакмице Елитне рунде Футсал купа биће одигране у периоду између 21. до 26. новембра, а победници четири турнира пласираће се на завршно такмичење које је на програму у другој половини априла 2018. године.

Битно је истаћи да могу две екипе из исте земље да се нађу у групи, али не и тимови који су на истом турниру Главне рунде освојили прва два места. То конкректно значи, поред раздвајања Економца и Спортинга, да у истој групи не могу да буду Сталица и Каират, Интер и Дина, односно Барселона и Лупаренсе. Такође, одлуком УЕФА биће раздвојени клубови из Русије и Украјине – Дина и Херсон.

(Фото: screenshot – детаљ са жреба за Прелиминарну и Главну рунду Футсал купа)