Економац шампионски кроз Нову Пазову, Деусу са шесторицом сладак бод у Блацу, Калча се гостио у Ваљеву

Кажеш – Економац, мислиш – шампион!

Добро, Крагујевчани још нису пришили „двоцифрену” титулу, али су вечерас, у најзанимљивијем мечу седмог кола, протутњали Новом Пазовом (3:0) и против најозбиљнијег такмаца, потврдом да им нема равна, доказали да су број 1 за освајање наслова најбољег. Познати кошаркашки тренер Мирослав Николић би рекао: „Људи, па то је све нормално”!

На спуштању завесе слатко је било и осталим гостима: Деус футсал је освојио бод „као кућа” против Јастрепца у Блацу (5:5), док је Калча сјајном игром у финишу бацио на колена до сада врло добри РБ у Ваљеву (3:1).

Ако томе додамо да су у суботу тријумфе на страни забележили и Само право у Пироту и Нови Пазар против ФОН-а у Београду, долазимо до закључка: ко је био храбар и типовао само „двојке – опарио се”.

Вратимо се, ипак, дербију

Рапсодија Шумадинаца, иницирана „Белгијом” Бразилаца! Трилинг Кариока ставио је потпис на акцију која је прославила репрезентацију Србије на ЕП у Порту 2007: Игор је извео корнер с десне стране, Сими одиграо „штиклу”, Талес показао да му из левице „севају громови”. Мат из три потеза, за јасну поруку домаћину: „Најбољи смо”.

До уласка у последњу четвртину утакмице смењивала су се узбуђења на обе стране, да би онда Економац дуплирао капитал и распршио наду чети Горана Јакшића (наследио Ђорђа Пантелића) да може да скине „скалп” шампиону. Марко Пршић је проиграо Слободана Рајчевића, рекордер по броју утакмица за национални тим опалио као из топа с 13 метара, Никола Матијевић, утисак је, мало додирнуо и скренуо лопту.

Тачку на тријумф ставио је феноменални Талес, по досадашњем учинку – сигурно највеће појачање Крагујевчана. Индирект са шест метара био је идеална прилика да одигра дупли пас са Борисовим, збуни одбрану Нове Пазове и „катапултом” завреди дуготрајни аплауз. Тим Предрага Рајића спреман је за елитну рунду УЕФА Футсал купа, наредне седмице у Италији!


Нова Пазова – Економац 0:3 (0:1)

Дворана: ОШ „Свети Сава”. Гледалаца: 500. Судије: Петар Радојчић (Инђија), Никола Алексић (Београд) и Тадија Стантић (Суботица). Стрелци: 0:1 Талес у 4, 0:2 Матијевић у 32, 0:3 Талес у 33. минуту. Жути картон: М. Денић (Нова Пазова).

Нагомилавање прекршаја: Нова Пазова 5 (2-3), Економац 6 (3-3).

НОВА ПАЗОВА: ВУЛИЋ, ЖИВИЋ, ЛАЗИЋ, СТАНОЈЕВИЋ, КРАСНИЋ, Рокнић, Шошо, Боројевић, Кукољ, М. Денић, Маљковић, И. Денић, Маргетић.

ЕКОНОМАЦ: МОМЧИЛОВИЋ, ИГОР, РНИЋ, ТАЛЕС, СИМИ, Матијевић, Рамић, Лазаревић, Пршић, Иванковић, Борисов, Рајчевић, Копања, Антонић.


Деус футсал је отпутовао у Блаце са само шест играча, али то га није омело да постигне пет голова и освоји један бод!

У дуелу пуном шанси и преокрета Јастребац је у финишу прокоцкао вођство од 5:3 и дозволио већ грогираном ривалу да га стигне и пригрли слађи део колача. Аутогол Мирослава Марковића вратио је веру Митровчанима до могу до ремија, док их је хитац Горана Јовановића, два минута пре последњег звука сирене, бацио у делиријум.

Неправедно би било не истаћи: код домаћина су били запажени двоструки стрелци Иван Вулетић и Стефан Јозић, док код гостију (занимљиво: немају ни тренера) сви заслужују атрибут хероја!

Делегат Саша Миленковић из Прокупља је у записнику истакао да није било инцидената на утакмици коју су зналачки одсудили Јакшић, Бојовић и Буројевић


Јастребац – Деус футсал 5:5 (2:1)

Дворана: ОШ „Чика Дача Јовановић”. Гледалаца: 450. Судије: Александар Јакшић (Горњи Милановац), Иван Бојовић (Лучани) и Бојан Буројевић (Чачак). Стрелци: 0:1 Ђокић у 6, 1:1 Вулетић у 12, 2:1 Јозић у 13, 2:2 Сладојевић у 21, 2:3 Миражић у 25, 3:3 Вулетић у 27, 4:3 Судимац у 32, 5:3 Јозић у 34, 5:4 Марковић аутогол у 35, 5:5 Јовановић у 38. минуту. Жути картони: Симић, Сладојевић (Деус футсал).

Нагомилавање прекршаја: Јастребац 7 (3-4), Деус футсал 9 (4-5).

ЈАСТРЕБАЦ: ЋИРКОВИЋ, СУДИМАЦ, САВОВИЋ, ВУЛЕТИЋ, МИЛЕНКОВИЋ, Бучић, Лутовац, Лапчевић, Марковић, Јозић, Љубисављевић, Гајић.

ДЕУС ФУТСАЛ: МРКОЊА, СИМИЋ, СЛАДОЈЕВИЋ, МИРАЖИЋ, ЂОКИЋ, Јовановић.


Калча – како то у футсалу звучи непредвидиво! Нишлије су отклониле од себе епитет „домаћинске” екипе и слављем у Ваљеву јасно поручиле да се не одричу пласмана у плеј-оф. РБ је успео да изједначи преко Нинослава Алексића и анулира вођство гостију, продукт гола Милана Максимовића, али је у завршници заблистао одлични Марко Илић и са две егзекуције обрадовао навијаче тима тренера Војкана Вукмировића.


 РБ – Калча 1:3 (0:1)

Дворана: „15. септембар”. Гледалаца: 200. Судије: Драгутин Божовић (Врбас), Милош Јоцовић (Нови Сад) и Далибор Станковић (Лазаревац). Стрелци: 0:1 Максимовић у 13, 1:1 Алексић у 25, 1:2 Илић у 32, 1:3 Илић у 37. минуту. Жути картони: Алексић (РБ), М. Стојановић (Калча).

Нагомилавање прекршаја: РБ 6 (2-4), Калча 9 (5-4).

РБ: ГОЛОСКОКОВИЋ, ТОЈЧИЋ, РАНИСАВЉЕВИЋ, АЛЕКСИЋ, СОЛДАТОВИЋ, Миловановић, Марковић, Петрашевић, Симеуновић, Петровић, Божић, Пантелић, Лазаревић.

КАЛЧА: ПАВЛОВИЋ, ВРЗИЋ, ИЛИЋ, МАТЕЈЕВ, СТОЈАДИНОВИЋ, Златковић, Ристић, Н. Стојановић, М. Стојановић, Тасић, Максимовић, Стефановић.


Занимљиво је било и у друголигашком каравану, уз, такође, два тријумфа гостију: лидера Ивањице против СК Економиста у Београду (4:3) и Српске, предвођене препородиоцем Милошем Алиловићем, против Пут инжињеринга у Нишу (1:0).


 Пут инжињеринг – Српска 0:1 (0:0)

Дворана: „Чаир”. Гледалаца: 100. Судије: Ђорђе Петровић (Чачак), Жељко Стоилков (Алексинац) и Бојан Милић (Крушевац). Стрелац: 0:1 Поповић у 34. минуту. Жути картони: В. Станковић, Костић (Пут инжињеринг), Јовановић (Српска).

Нагомилавање прекршаја: Пут инжињеринг 5 (2-3), Српска 4 (2-2).

ПУТ ИНЖИЊЕРИНГ: ВУКАДИНОВИЋ, ПЕШИЋ, МИЛАДИНОВИЋ, В. СТАНКОВИЋ, Д. СТАНКОВИЋ, Костић, Рајковић, Младеновић, Живић, Соколовић, Ђурђевић.

СРПСКА: РАДМАНОВИЋ, НЕДЕЉКОВИЋ, ПОПОВИЋ, АНЂЕЛКОВИЋ, ЂУРИЧИЋ, Војиновић, Јовановић, Пушара, Арсенијевић, Матић, Симић.


 ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – 7. КОЛО

Субота, 11. новембар

ПИРОТ: Пирот – Само право 3:7 (2:4)

(Пешић 3, Марко Костић 5 – Ратковић 3, Јоцић 10, 11, Љујић 19, 31, Марковић 36, 37)

НОВИ САД: Твђава Интернационал – Смедерево 4:2 (2:0)

(Губеринић 1, Милосавац 18, 32, Ђурић 40 – Инајетовић 30, Ђорђевић 33)

БЕОГРАД: ФОН – Нови Пазар 1:2 (0:1)

(Кокотовић 40 – Мутавџић 17, Павловић 39)

Недеља, 12. новембар

БЛАЦЕ: Јастребац – Деус футсал 5:5 (2:1)

(Вулетић 12, 27, Јозић 13, 34, Судимац 32 – Ђокић 6, Сладојевић 21, Миражић 25, Марковић аутогол 35, Јовановић 38)

НОВА ПАЗОВА: Нова Пазова – Економац 0:3 (0:1)

(Талес 4, 33, Рајчевић 32)

ВАЉЕВО: РБ – Калча 1:3 (0:1)

(Алексић 25 – Максимовић 13, Илић 32, 37)


ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА – 7. КОЛО

Петак, 10. новембар

ВРАЊЕ: Врање – Сопот 3:2 (2:1)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Металац Колорадо – САС 4:5 (2:3)

Субота, 11. новембар

РУМА: Викинг – Форум 3:5 (0:3)

Недеља, 12. новембар

БЕОГРАД: СК Економист – Ивањица 3:4 (1:2)

НИШ: Пут инжињеринг – Српска 0:1 (0:0)

Понедељак, 13. новембар

ПОЖАРЕВАЦ: Пожаревац – Винтер спорт (19.30)

(Дворана: УСЦ „Пожаревац”, судије: Драган Радисавчевић, Бојан Богдановић и Братислав Динић, делегат: Рајко Никитовић)