ЕКОНОМАЦ У ФУТСАЛ КУПУ: Полуфинале – сан или јава?

Најуспешнији српски футсал клуб свих времена Економац покушаће, од данас до суботе, да освоји прво место турниру Групе А Елитне рунде Футсал купа у Пескари и тако оствари дугогодишњи сан – пласман међу четири најбоље екипе у Европи, које ће се борити за шампионски пехар у априлу 2018. године.

Жреб није био наклоњен Крагујевчанима, којима ће много тога бити јасније после две утакмице у мање од 24 сата – прво са Пескаром вечерас од 20 часова, а потом са Барселоном сутра од 17.30. Последњи сусрет је заказан са најбољом екипом Холандије – Кнопунтом, у суботу од 17.30. Свесни тежине задатка, у Економцу се, ипак, надају да би им Пескара, до које су отишли у понедељак, преко Београда у Рима, могла да буде „та“, историјска тачка.

На турниру у Пескари за Економац неће играти повређени Денис Рамић и Дмитро Сорокин.

– Први противник на турнирима је увек најтежи, а ми сада још играмо против домаћина, који спада у ред веома јаких европских екипа и имаће посебну мотивацију на домаћем терену. То је стара италијанска школа – чврста, агресивна игра, чекају контранападе и добри су „један на један“. У њиховим редовима се налазе и светски шампиони из прошле године, репрезентативци Аргентине. Морамо да припазимо на Борута, Саласа, савршен шут Куцолина и Саада… Поштовање постоји, али нема страха. На нама је да одиграмо најбоље што можемо, па ћемо да видимо исход. И тек онда ћемо да размишљамо о Барселони и Кнопунту – рекао је тренер Економца Предраг Рајић пред дуел са тимом који у својим витринама има једну националну титулу, као и по два Купа Италије и Суперкупа, док је на европској сцени претходно играо у сезони 2015/16 и освојио четврто место.


Аца Ковачевић уз Економац

Уз шампиона Србије на турниру у Италији је и легендарни играч и бивши селектор нашег националног тима Аца Ковачевић, који је са Орловима стигао до полуфинала Европског првенства у Београду прошле године.
– Драго ми је што је и Аца овде, са нама, човек који има неизмерне заслуге за успех овог спорта. Велика част је што га имамо као подршку у Пескари – истакао је Рајић.

У групи Б Елитне рунде Футсал купа, у Лисабону, играју Спортинг (Португал), Национал (Хрватска), Дина Москва (Русија) и Хале-Гојк (Белгија), у Групи Ц у Мађарској, у Ђеру, налазе се истоимени домаћин, Лупаренсе (Италија), Керсон (Украјина) и Сталица Минск (Белорусија), док су у Групи Д, у Торехону де Ардозу (турнир почиње сутра), шампион Европе и домаћин Интер (Шпанија), Каират (Казахстан), Брага (Португал) и Дева (Румунија).