ОПЕРАЦИЈА ЉУБЉАНА: Репрезентативци Србије посетили основце

Чланови нашег националног тима су данас посетили Основну школу „Вич“ у Љубљани.

У оквиру пратећих догађаја Европског првенства, осмишљено је да свака од 11 гостујућих репрезентација има свог домаћина међу основцима, па су тако клинци из ове образовне установе у главном граду Словеније, међу којима је и доста оних који су српског порекла, заједно са наставницима и управом, приредили незабораван доживљај нашим играчима Николи Матијевићу, Андрији Станковићу, тренеру Војкану Вукмировићу и тим менаџеру Игору Гачићу.

Пре осам година, током Европског првенства у Будимпешти, Орлови су посетили Српску основну школу и гимназију „Никола Тесла“, где су их дочекали професор Властимир Вујић, његове колеге и бројни ученици. Тог искуства се и данас више него радо сећају.

Презентовали су им своје знање из српске историје, географије, спорта, па тако и футсала, припремили бројне цртеже, паное и размењивали информације. За успомену су остале и бројне фотографије са члановима нашег националног тима, који су им указали и на значај образовања, пошто је Станковић завршио основне студије и мастер на ФОН-у, а Матијевић је студент Правног факултета Универзитета у Београду.

Клинци, који су били и на првој утакмици на турниру, најавили су ће доћи сутра да бодре Србију против Италије, а добили су обећање да ће их посетити цела репрезентација ако се пласира у финале.

Резултате, извештаје и табеле свих утакмица на ЕП можете да погледате овде.