САМО ПРАВО: Професор Денић предаје и на паркету и на трави

У грчевитој борби за опстанак у Првој футсал лиги Само право је уписало веома важне бодове пре недељу дана против РБ-а (5:2), а један од најзаслужнијих за тријумф био је двоструки стрелац Милош Денић.

– Од првог минута смо знали шта нам је циљ. Договор у свлачионици био је да играмо чврсто, јер већина наших играча не тренира. Буквално се скупљамо само за утакмицу. У неким ситуацијама фортуна нас је погледала. За два, три минута смо изгубили у Нишу, овде смо преокренули и победили. Дао сам два гола, али то је тимски подухват. Лопте су долазиле од стране саиграча, ништа нисам индивидуално урадио – рекао је Денић.

Бодови против Ваљевчана могли би да се испоставе и као пресудни у борби за опстанак.

– Циљ је да покушамо да избегнемо бараж, односно 10. и 11. место. Главни конкуренти, Деус и Пирот, долазе нам кући, где ћемо исто овако, уз добру атмосферу у свлачионици, покушати да забележимо тријумфе како би, уз још неко изненађење, за које поседујемо квалитет, можда могли да обезбедимо директан опстанак.

Доста нових играча је дошло током зимске паузе са тренером Александром Миленовићем и, како време иде, екипа делује све боље.

– Послагале су се коцкице, доста нас је играло у Мунгосима заједно. Милосављевић, голман Филиповић, Илија мали, чак је био и Грбић, сви смо се вртели за универзитетску репрезентацију. Ту је још играча са којима смо играли турнире, доста времена смо провели заједно и то се види.

Денић је одлучио да обуче дрес екипе Само право, иако је имао прилику и да остане у Новој Пазови. Управо у суботу од 19.30 часова Само право гостује истоименој екипи, једној од најбољих у Србији.

– У Пазови је нека друга клима, овде ми је мало опуштеније. Захтевније је тамо да се тренира. С обзиром на то да сам прешао на фудбал и играм за Јединство из Старе Пазове, у којем и тренирам, овде сам само да бих помогао на утакмицама.

Поред свих обавеза на трави и паркету, он стиже да предаје у Техничкој школи у Старој Пазови.

– Апсолутно, све се стиже. По струци сам машинац. Завршио сам Машински факултет у Београду. Доказујем да фудбалери и футсалери могу да буду и образовани и успешни.

А, када је већ тако, онда и питање да ли га ученици контролишу на утакмицама.

– Како да не. Интересују се за сваки меч и хвале ме. Ја им одговарам да је то вероватно јер желе и очекују већу оцену – уз осмех је закључио Денић.

(Текст и фото: А. Пековић)