ФСС: Омладинци Економца најбољи на турниру у Милановцу

Иако је завршио на другом месту футсал лиге младих ФС региона Западне Србије, иза домаћина завршног турнира Металца Колорадо, крагујевачки тим Економац са две победе освајио је пехар у премијерном такмичењу ФС Србије.

САС У18 Зрењанин

Четири најбоље омладинске екипе – Економац (Крагујевац), Металац Колорадо (Горњи Милановац), САС (Зрењанин) и Летећи Холанђанин (Врбас) приказале су занимљив и ефикасан футсал. Економац из Крагујевца је показао да је ипак најбољи футсал тим и до 18 година. У првој утакмици, можда и најуједначенијој недељног послеподнева у хали Бреза, домаћи Металац Колорадо је победио најмлађу екипу на овом турниру Летећег Холанђанина са 3:2.

Металац Колорадо – Летећи Холанђанин 3:2

Летећи Холанђанин У18 ВРБАС

 

МЕТАЛАЦ КОЛОРАДО: Koљајић Владан (голман), Урошевић Јован, Петровић Јовица, Јеремић Алекса, Росић Ђорђе /кап./, Ђорђевић Александар и Јакшић Војин. Тренер: Иван Вуксановић.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН: Тепавчевић Милош (голман- кап.), Дакић Маријан, Јурошевић Филип, Петровић Немања, Радовић Данило, Лалић Стефан (голман), Мићуновић Огњен, Радановић Лазар, Правиловић Алекса, Миздрак Огњен и Караулац Богољуб. Тренер: Игор Мирицки

Док у другој утакмици је Економац просто прегазио у наставку меча САС из Зрењанина са убедљивих 6:2. Било је егал у првом делу меча али у наставку је Економац показао снагу тима и уиграност младих играча.

САС – Економац     2:6

САС: Маран Јован (голман-кап.), Мандић Александар, Грмуша Јован, Унгур Никола, Милошевић Лука, Маргетић Михаило (голман), Милош Марко, Јелисавац Петар, Петровић Банди, Арђељан Зоран, Бајић Вукашин, Граховац Давид и Даља Кристијан, Тренер: Иван Мандић.

ЕКОНОМАЦ: Милановић Немања (голман), Маринковић Лазар /кап./, Миливојевић Алекса, Половина Ђорђе, Глишовић Урош, Костић Ђорђе, Крстић Душан, Миленковић Никола, Кракић Милош, Стојановић Марко и Димитријевић Немања. Тренер: Иван Маринковић.

Иако је врбашки састав био ближи финалу него екипа САС-а у утакмици за треће место искуснији састав зрењанинаца у чијем саставу су три актуелна репрезентативца Србије У18 је извојевао победу иако су врбашани у првом делу промашили неколико прилика. Арђељан, Маргетић, Мандић и другови су заслужено победили и тиме освојили треће место!

САС – Летећи Холанђанин  4:0 

Финале је прича за себе, јер су се састале без дилеме две најквалитетније и најуиграније екипе у Србији. Репрезентативци Србије У18 у редовима домаћина Кољајић, Урошевић и остали играчи су имали више од игре и диктирали су темпо, али крагујевчани су боље физички припремљени, уигранији и тренер Иван Маринковић је одлично спремио екипу за најбитнију утакмицу сезоне. Пропуштене прилике домаћих играча и брзи контранапади крагујевчана су одредили ток финалне утакмице… Али и дужа клупа крагујевчана и тежи меч у полуфиналу Металца су још утицали додатно да Економац савлада Металац Колорадо и освоји по први пут пехар ФСС за клупског првака Србије до 18. година, резултатом 3:0.

Металац Колорадо У18 Горњи Милановац

Економац – Металац Колорадо    3:0

Мора се констатовати евидентна разлика у квалитету екипа из региона Западне Србије и из Војводине јер под окриљем ФС региона Западне Србије се већ играло такмичење две пуне сезоне. Што се тиче клубова из Војводине тек јесенас је коначно покренута прича и лига са четири клуба

Репрезентација Србије У18 тек ће да добија на квалитету ширењем млађих категорија на Исток и надамо се и Београд јер ће онда база бити много већа па ће и селектор Владимир Прша Јовановић имати више играча на располагању…

Одлично футсал послеподне у спортској хали Бреза је резулатат организације пре свега кмф Металац Колорадо, ФСС, ФС региона Западне Србије и играча и тренера све четири екипе, уз судијски пар Прве футсал лиге Србије Јакшић Александар – Буројевић Бојан.

Детаљ вредан пажње је учешће две генерације на турниру у Горњем Милановцу; породице Јакшић, отац Александар – искусни арбитар ФСС, и син Војин – играч кмф Металац Колорада.