ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА: Још није крај – поново се игра у Вршцу!

Друга футсал лига још није завршена и још није познато која екипа ће напустити овај степен такмичења и преселити се на регионални ниво, иако су последње утакмице 22. кола одигране у понедељак и по тим исходима је до спаса стигао Сопот!

Наиме, из Фудбалског савеза Србије стиже вест да су надлежни одлучили да се понови утакмица између Форума и Металца Колорада, која је завршена победом домаћина резултатом 4:1 (2:1), а којим су обе екипе заузеле места испод црте за опстанак. Као разлог је наведена материјална повреда правила, односно да је при резултату 1:1 досуђен прекршај за Форум и да је играч над којим је направљен недозвољени старт одмах по том судијском звиждуку послао лопту у гол. Проблем је настао у томе што судије Оливер Николић и Братислав Јовић нису донеле одлуку да врате лопту на место прекршаја, да се изведе, већ су тај наставак игре прихватиле као дозвољен и одлучиле да покажу на центар, што је довело до бурних реакција Горњомилановчана. Дешавања можете да погледате овде.

– Једноставно, дошло је до битне повреде правила игре, која је утицала на даљи развој ситуације на терену. Наравно, свако има право на грешку, дешава се и не треба осуђивати делиоце правде због тога. Намера да се оштети било који клуб није постојала, али се грешка догодила у веома битном тренутку. Због свега наведеног, донета је оваква одлука – рекао је комесар за суђење обе футсал лиге ФСС Рајко Катанић.

Поновљена утакмица биће одиграна током следеће недеље, а Металац Колорадо би победом обезбедио опстанак, док сваки други исход оставља Сопот међу друголигашима. Форум нема шансе да се нађе изнад црте, уз још одавно отписане Пут инжењеринг и Викинг, али би победом био први испод исте, што би му омогућило да остане први фаворит за попуну места уколико дође до одустајања неког од клубова током лета.