КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Португалске муке Српкиња, познати сви учесници завршног турнира

Трећим поразом у месту Оливеира де Аземеиш женска репрезентација Србије је завршила квалификациони турнир Групе 4 за Европско првенство 2019. године.

Када већ није могло против Финске и Чешке, тешко је било да се очекује да би наш национални тим могао до првих бодова против Португала, који је још после другог кола обезбедио пласман на завршни турнир, али је имао довољно мотива да забележи убедљив тријумф и у сусрету трећег кола – 11:0 (6:0).

Поред Португала, на финални турнир, који ће бити одигран у фебуару 2019. године (домаћин ће бити једна од земаља учесница ЕП, а биће одређен 27. септембра), пласирале су се репрезентације Русије, Шпаније и Украјине.

Поново су Српкиње рано примиле гол, већ после 61 секунде, а голгетерски најрасположенија на утакмици је била Катја Моргадо, која је дала три гола. По два су уписале Сара Фереира, Карла Ванеса и Жени, а по један Тања Соуза и Жанис Силва.

Колико су ривалке биле убедљиве говори и податак да су у оквир гола шутирале 25 пута наспрам три покушаја Србије, док је однос ван оквира гола 19-2.

На овом турниру су Португалке биле сигурне и против Чешке (12:0), док су се доста намучиле против Финкиња (3:1). Управо су оне заузеле друго место у Групи 4 пошто су савладале Чехиње 6:2 (2:0) головима Елине Сетале у 5. и 9, Нете Хануле у 30, Тије Јунтике у 30, аутоголом Иве Одехналове у 34. и поготком Данијеле Тједер у 36. минуту. На другој страни је голове дала Барбара Хилова у 25. и 37. минуту.

Резултате и табеле свих квалификационих група можете да погледате овде.


КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР ЗА ЕП – ГРУПА 4 – ТРЕЋЕ КОЛО

СРБИЈА – ПОРТУГАЛ 0:11 (0:6)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Фереира у 2, 0:2 Моргадо у 4, 0:3 Ванеса у 8, 0:4 Фереира у 10, 0:5 Соуза у 17, 0:6 Жени у 18, 0:7 Моргадо у 23, 0:8 Ванеса у 27, 0:9 Моргадо у 35, 0:10 Силва у 37. и 0:11 Жени у 40. минуту. ДВОРАНА: „Др Салвадор Мачадо“ у Оливеири де Аземеишу. СУДИЈЕ: Симон Тодорович (Словенија) и Максим Дзеикала (Белорусија). ТРЕЋИ СУДИЈА: Дамјан Јарућијевич (Пољска). НАГОМИЛАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА: Србија 3 (2+1), Португал 4 (3+1).
СРБИЈА: ДУЈОВИЋ (голман), ЧАНОВИЋ, ПЛЕЋИЋ, ИЗГАРЕВИЋ, КРУНИЋ, Тришић, Милошевић, Малијар, Армуш (капитен), Стојановић, Милановић, Јевтић (голман). Селектор: Дејан Мајес.
ПОРТУГАЛ: НАТИ (голман), МОРГАДО, АЗЕВЕДО (капитен), СИЛВА, ФЕРЕИРА, Соуза, Фернандеш, Ванеса, Жени, Писко, Мореира, Катарина (голман). Селектор: Луиш Консеисао.


(Фото: Репрезентативке Србије пред утакмицу против Чешке – Facebook/ZenskaFutsalReprezentacijaSrbije)