КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП: Србија у Хрватској, Румунији, Пољској или Француској

Репрезентација Србије играће на турниру Главне рунде квалификација за ФИФА футсал светско првенство 2020. године у Хрватској, Румунији, Пољској или Француској, а о дестинацији и ривалима одлучиће жреб у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону, заказан за среду од 14 часова. Наш национални тим изазови очекују у периоду од 22. до 27. октобра 2019. године.

Све поменуте репрезентације, као и Словенија, Мађарска, Чешка и Словачка, налазе се у другом шеширу, док су у првом, поред Орлова, још Португал, Украјина, Азербејџан, Италија (сви домаћини турнира), Русија, Шпанија и Казахстан.

Србију ће из трећег и четвртог шешира дочекати по један победник, односно другопласирани из осам претквалификационих група, које су на програму од 29. јануара до 3. фебруара, а жреб је, такође, заказан за сутра.

Представник Фудбалског савеза Србије у Ниону биће тим менаџер футсал репрезентације Игор Гачић.

Уколико се нађе међу два најбоља од четири тима у групи, наша репрезентација ће играти у Елитној фази, од 28. јануара до 2. фебруара 2020, док ће жреб бити одржан 7. новембра 2019. Победници четири групе из Елитне фазе пласираће се на СП, док ће другопласирани играти у баражу 9. и 12. априла 2020.

Светско првенство биће одржано у Литванији од 12. септембра до 4. октобра 2020. године, а учествоваће 24 национална тима.