КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП: Галски петлови чекају Орлове

Репрезентација Србије играће на квалификационом турниру Групе 6 у Француској за Светско првенство у Литванији 2020, у периоду између 22. и 27. октобра 2019. године. Поред Галских петлова, ривали Орловима биће победник претквалификационе Групе Е (домаћин Шведска, Белгија, Јерменија и Малта) и другопласирани из Групе Ф (домаћин Босна и Херцеговина, Турска, Швајцарска и Шкотска), одлучено је жребом у седишту УЕФА у Ниону.

Групе Главне фазе биће попуњене после претквалификационих турнира који ће бити одржани у периоду од 29. јануара до 3. фебруара 2019. године.

Наш национални тим се нашао у првом шеширу и главни је фаворит те групе, из које ће, као и из преосталих седам, по две најбоље репрезентације играти у Елитној фази, од 28. јануара до 2. фебруара 2020. (жреб ће бити одржан 7. новембра 2019. године). Победници четири групе Елитне фазе такмичења играће на СП, као и бољи из два бараж дуела другопласираних репрезентација (утакмице ће бити на програму 9. и 12. априла 2020. године).

Селектор Орлова Горан Иванчић је рекао да нас очекује веома непријатан ривал, али је циљ био јасан пре жреба и, наравно, остао исти – да се наш национални тим нађе у Елитној фази.

– Француска је екипа у налету, дуже време је на окупу и све више напредује. У баражу за ЕП 2018. елиминисала је Хрватску, зимус у Словенији је играла нерешено са Шпанијом у групи, сада је два пута ремизирала у пријатељским сусретима са Италијом… Када је реч о осталим ривалима, извесно је да ће у Шведској о првом месту да одлуче домаћин и Белгија, док ће турнир у Босни и Херцеговини бити посебно неизвестан и тешко је да се прогнозира ко би могао да заузме друго место – истакао је Иванчић.

На СП у Литванији, од 12. септембра до 4. октобра 2020. године, играће 24 репрезентације.

Саставе свих група прве две фазе квалификација за СП 2020. можете да видите овде.

(Фото: Screenshot, uefa.com)