БОЖИЋНЕ ПРИЧЕ: Перићева три прста за хиљаде куна у Загребу и Рикардињово – ко је Марадона?

Шта повезује Марка Перића и Рикардиња изузев несумњивог мајсторства, чињенице да већ више од деценије одушевљавају љубитеље футсала и на највећим светским такмичењима?

Узданица шампиона Србије Економца и звезда првака Европе Интера за божићне двоброје причали су за престижне овдашње штампане медије: Перић за Журнал, Рикардињо за Новости.

Футсал Србија вам из интервјуа аутора Ивана Павловића и Арсенија Шошкића преноси по једну анегдоту…


Перић је, пре 13 година, учествовао на турниру „Кутија шибица” у Загребу. Са Рајићем, Димићем и Шошом, уз саиграче хрватске националности, играо је за екипу под вођством Анта Патике из Осијека.

– По његовом имену названа је и екипа и били смо први Срби на престижном турниру после заустављања ратних сукоба – сећа се Перић.

Мечеви од четвртфинала играни су у Леденој дворани. Утакмица је одржана на велики католички празник и по традицији окупила је велики број гледалаца.

– Имали смо уиграну акцију – „Белгију”, чија реализација следи кад подигнем три прста. Нисам, у првом тренутку, схватио шта чиним, подигао сам високо три прста и за тили час на мене се сручило неколико хиљада куна у металу – препричава са осмехом Марко Перић.


Рикардињу нису одувек цветале руже у животу. Ево и због чега:

– Са пет – шест година волео сам да играм фудбал, не футсал. У мојој породици није било много пара, живели смо скромно. Због тога нисам могао да имам лопту као играчку, па сам уништавао много поморанџи и јабука које је отац доносио. Понекад је хтео да ме истуче јер нисмо имали много опција у животу – он је воће доносио кући да бисмо јели, а ја сам играо фудбал са њим јер нисмо могли да купимо лопту!

Због ниског раста морао је да се „прешалта” на футсал:

– Имао сам 10  година, стигао сам кући и рекао сам оцу да су почели да ме зову Марадониња, не знам због чега и кога. Мислио сам да је у питању нешто због висине. Нисам имао могућност да одем на интернет да видим ко је то. Отац ми је рекао да будем поносан, јер је Марадона најбољи фудбалер у историји, заједно са Пелеом. Аха, рекао сам. Касније, кад сам имао шансу да видим ко је Марадона, био сам тако поносан, јер је он машина. Касније су ме прозвали Махико – открио је Рикардињо.


Поклањамо вам и најновију Марадонињину, овај – Рикардињову враголију!

Ricardinho O magico….ne ha fatta un’altra di magia oggi contro il Levante…

Geplaatst door Massimiliano Bellarte op Maandag 7 januari 2019