Футсал маркет – играчи и тренери на цени из Србије

Иако је пауза и махом се играју турнири широм старе Југославије, вруће је на трансфер пијаци… Мноштво играча али и тренера је променило или ће променити футсал средину.

Дарко Ристић

Дарко Ристић се отиснуо пут далеког истока, ухлебљене је нашао у далекој Индонезији и то у новом клубу – Битанг Тимур Сурабаја, где је већ и дебитовао! Повремени репрезентативац Србије је наступао у родном Смедереву, прваку Економцу из Крагујевца, играо је футсал и на Тајланду али и Словачкој. Овог пута је послушао менаџера па се популарни Риле одлучио на значајан корак напред у каријери…  Футсал у Индонезији налази у великој експанзији имају јаку лигу а медијски је веома пропраћен, а у новом клубу очекују да ће им управо српски репрезентативац помоћи да се оките титулом и овере место у Азијској футсал шампиона АФЦ.

 

Права колонија играча из Србије се увећава у Славији из Прага, јер ће поред тренера Иван Божовића и играча Марка Пршића и Уроша Краснића им се придружити и репрезентативац Марко Радовановић.

Ненад Вељковић – Кемпес

Први је лед пробио у Прагу Ненад Вељковић – Кемпес који ће окачити патике о клин и наставити искључиво ангажман у футсалу као тренер. Сада ће се амбициозни нишлија Вељковић после иностраних ангажмана вратити у Србију и то на место шефа стручног штаба Новог Пазара где је већ радио…

Марко Радовановић након кратке епизоде у прваку Јерменије Леу за кога је наступао у УЕФА Лиги шампиона је практично полусезону провео без ангажмана, али је са другре стране играма у дресу са државним грбом потврдио да се и даље налази у одличној форми и тиме се препоручио екипи која ће се извесно борити за шампионску титулу у Чешкој. Марко Радовановић је у већ богатој футсал каријери наступао и за Партенон из Смедеревске Паланке, Калчу из Ниша, Економац из Крагујевца, Смедерево и либански Луејзи…

Актуелни првак Србије Економац такође се појачава, прва ласта крагујевчана је екстра талентовани  Владан Кољајић иначе репрезентативни чувар мреже У19 репрезентације Србије и до јуче члан Металца Колорада из Горњег Милановца, који је веома задовољан и срећан преласком у редове српског шампиона:

Владан М. Кољајић

“ – Могу само да кажем, да ово гледам као један од корака унапред, наравно не планирам ту да станем, али ово је велики успех за мене, захвалан сам пуно мом Колораду и људима који су ми помогли да постигнем ово.  Посебно бих се захвалио тренеру Ивану Вуксановићу, тренеру голмана Предрагу Петровићу, али и саиграчима, искрено се надам да ћу у Економцу пронаћи саиграче као сто су били Небојша Миланковић, Дуца Николић од кога сам много научио пре све о спортском понашању и наравно поменуо бих човека од кога сам научио прве голманске кораке, Милошу Теофиловићу, велика је част бити члан Економца, најбољег српског клуба вец деценију уназад, али и велики мотив да се напредује и још више тренира!“

 

Али агилна управа српског шампиона се ту није зауставила јер је довела тј. боље рећи вратила репрезентативца БиХ – Срђана Иванковића, као и омладинце Милосављевића и Стојчевског.

(ФотоД. Ристић, Н. Вељковић, М. Радовановић и В. Кољајић)