И ФУТСАЛ И ФУДБАЛ – АНТО ВАСОВИЋ: Бањица као судбина

Један од београдских друголигаша, КМФ Бањица, завршио је јесењу полусезону у доњој половини табеле са по четири победе и пораза и три ремија. Систем такмичења је такав да чак ни прва позиција у овом тренутку не гарантује миран сан када је реч о опстанку (поред Деуса, који је одустао, директно ће испасти екипа која буде 11. на табели, док ће наредне четири играти у баражу против победника регионалних трећелигашких надметања), а даје наду чак и ниже пласираним клубовима да могу до баража за виши ранг (први иде директно у Прву футсал лигу, а други и трећи у доигравање). У сваком случају, амбиције овог прволигаша у пролећном делу су високе.

Због тога су у Бањици одлучили да освеже редове у зимском прелазном року, а поред појачања из других футсал клубова у њихове редове је стигао и Анто Васовић, са великих терена. Прецизније, остаће и тамо, бориће се за што бољи пласман на два фронта – у дресовима КМФ Бањица и ФК Торлак, који се надмеће у Зонској лиги Београда.

– За сада ће бити тако, колико могу. Сваки дан су тренинзи, зна да буде напорно, деси се да не стигнем на обе стране, а ту су и студије на Факултету спорта и физичког васпитања. Наравно, на овај начин све то не може да траје предуго, али за сада успевам да одговорим обавезама. Торлак има амбиције да уђе у Српску лигу – Београд, а и Бањица жели бољи пласман него што је био током јесени – рекао је Анто Васовић.

Овај момак, рођен 1995. године и висок 193 центиметра, син је нашег чувеног ватерполисте Југослава Васовића, садашњег директора Крагујевачког ватерполо клуба Раднички, колектива из града у којем је настао и најуспешнији српски футсал клуб свих времена – Економац.

Када је реч о КМФ Бањица, постоји и ту копча са ватерполом, пошто је почасни председник тог клуба недавно постао трофејни српски репрезентативац Слободан Никић.

Анто се није одлучио за овај наш трофејни спорт, него за „бубамару“ и тако почео да тренира у Раду, где је провео деценију. Одрастао је на Бањици и управо су та познанства из краја била пресудна за улазак у футсал.

– Прво је то био позив другара, да играмо за клуб из краја. Нисам то схватао довољно озбиљно у почетку, битно је било пријатељство, а сада има и других мотива. Постоји шанса да урадим нешто више у футсалу ако се довољно посветим. На мени је да покушам да искористим прилику.

Прилику да дебитује у такмичарској утакмици имаће, ни мање – ни више, него у одлучујућем сусрету за трофеј у Купу Фудбалског савеза Србије на територији ФС Београда. Противник је Палеж у дворани СКЦ Обреновац, у недељу од 19 часова.

– Имао сам прилику да играм против Коњарника и ФОН-а, у пријатељским утакмицама током зимске паузе, али ово ће бити нешто посебно, не само за мене, већ за цео клуб. Основан је тек 2016, а већ имамо прилику да освојимо један овакав трофеј. Учинићемо све да то и остваримо – закључио је Васовић.

(Фото: КМФ Бањица)