Недеља тесна за футсал

Апатин, Смедеревска Паланка и Обеновац – попришта финалних утакмица Купа ФСС по регионима.

У Војводини, тачније у средњој Бачкој влада права грозница за утакмицу деценије у Апатину, јер на ноге АПА футсалу стиже чувени САС из Зрењанина. Утакмица ја на програму у хали ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину од 18 часова. Тензије расту и једва се чека први судијски звуждук да крене, за Апатинце, историјска утакмица. Нема више никаквих дилема, хала ће бити испуњена до последњег места, а играчи Апатина су решени да пруже свој максимум. Да ли ће то бити довољно да се савлада реномирани противник из Зрењанина, тешко је прогнозирати, али у спорту су чуда могућа…

– Атмосфера у граду и међу играчима је више него позитивна. Надам се да ће тако остати до краја и да ћемо бити достојан ривал Зрењанинцима. Доспели смо у ситуацију да пред великим бројем навијача остваримо највећи клупски успех и такве прилике се не добијају сваки дан, што значи да имамо и неку обавезу. Ми знамо ко нам долази, знамо и са каквим играчким кадром располаже противник, свесни смо да је гост апсолутни фаворит, али нам то не може спречити веру у сопствени квалитет и умањити жељу за победом. Ако ништа друго, онда имамо право да се надамо успеху – искрен је Бранислав Милојичић, председник АПА футсала.

 

Од 16.00 часова ће се одиграти ревијална утакмица омладинске селекције подељене у два тима Војводине као увод пред вечерње финале.

Исто у недељу али у Смедеревској Паланци од 18.30 је заказано Финале Купа ФСС у организацији Фудбалског савеза региона Западне Србије где ће снаге одмерити домаћи Партенон и Жупски Рубин из Пријепоља. Финална утакмица на Западу је дуел тренутно другопласиране и четврто пласирене екипе на табели. Домаћи тим ће бити ослабљен без првог вратара Несторовића, али ће искусном стратегу Вељку Спасојевићу бити адути Душан Мајсторовић и Александар Петровић као и верна публика. Гости су славили у првенству али је Куп сасвим нешто друго него лигашко такмичење. У полуфиналним утакмицама Купа ФС Региона западне Србије Партенон је био успешнији од Борца из Чачка, док је Жупски Рубин био бољи од екипе Лепосавића.

Сутра је и завршница кадетске футсал лиге Србије у Старој Пазови, где су на програму прво парови полуфинала затим утакмица за треће место и велико финале од 13 часова.

Већ смо најавили и финалну утакмицу Купа ФС Београда у Обреновцу између домаће екипе Палежa и Бањицe, исто у недељу, од 19 часова.