ФС Београд: Бањица освојила Куп

 

Клуб малог фудбала Бањица је ушла у историју, освојивши први трофеј од постојања, у драматичном финалу Купа ФС Београда. Драматика је трајала до последњег судијског звиждука као и потом у пенал серији. Гол одлуке је дело Ристановића, што је био трећи ударац Бањичана. Али заслуге заслужује и резервни вратар Павловић, који је у другој серији, успео да укроти ударац, колеги Роксићу, и донесе предност Бањичанима у кључним тренуцима.

Присутни гледаоци, њих више од 1000,  су видели само два поготка у регуларном делу меча. Ипак, било је још неколико прилика на обе стране а и оквире голова су погађали Церовића, Којића, Жељко Грујичић и Стефановић, са једне, као и Васовић два пута и Етеровић са друге стране.

У 29. минуту утакмице Жељко Грујичић се поигравао са голманом Дестанијем и двојицом играча Бањице на неколико метара од гола, што се на крају испоставило, као један од битнијих детаља на сусрету.

Обрновчани су повели после акције, у којој су учествовала браћа Грујичић, Срђан је потом несебично послужио Перишића за 1:0. Изједначење је стигло осам минута касније, кад је Етеровић асистирао, а најбољи играч у гостујућим редовима Ристановић, вешто проследио у небрањени део мреже.

Пехар је победнику, екипи КМФ Бањици предао генерални секретар ФС Београда, Мирослав Стојановић.

КМФ Палеж – КМФ Бањица пеналима 1:3 (1:1, 0:0)

Хала СКЦ Обреновац. Гледалаца: око 1200. Судије: Далибор Станковић (Лазаревац) и Бранко Галић (Београд). Стрелци: 1:0 Перишић у 24.мин, 1:1 Ристановић у 31. минуту. Стрелци из пенала: Срђан Грујичић /Палеж/, а Симеуновић, Васовић и Ристановић /Бањица/. Жути картони: Којић, Срђан Грујичић, Жељко Грујичић (Палеж), Дестани (Бањица). Црвених картона није било. Акумулација прекршаја: Палеж 8 (3+5), Бањица 9 (5+4).

ПАЛЕЖ: Роксић, Стефановић, Срђан Грујичић, Жељко Грујичић, Перишић, Којић, Перовић, Вучићевић, Ранђеловић, Радовановић, Живковић, Теофиловић и Шарић.

БАЊИЦА: Дестани, Ристановић, Смаилагић, Симеуновић, Етеровић, Ружичић, Васовић, Динчић, Павловић, Петковић, Стојковић, Ранковић, Шишовић и Крстић.


ФОН победник Омладинске лиге ФС Београда

Палеж  У19 – ФОН  У19  3:6 (2:1)

СКЦ Обреновац. Гледалаца: око 500. Судије: Иван Биорац, Марко Мајсторовић (оба Београд). Акумулација прекршаја: Палеж 3 (3+0), ФОН 7 (4+3). Стрелци: 1:0 Тадић у 5.мин, 1:1 Бранковић у 7.мин, 2:1 Џеваџић у 17.мин, 2:2 Бранковић у 24.мин, 2:3 Петровић у 25.мин, 2:4 Петровић у 26.мин, 2:5 Боранијашевић у 28.мин, 3:5 у Арсић 29.мин, 3:6 Вучетић у 29. минуту. Жути Картони: Јеремић, Ђевађић, Тадић (Палеж), Боранијашевић (ФОН).

ПАЛЕЖ У19: Пантић, Џеваџић, Љуна, Јеремић, Тадић, Бељинац, Обућина, Арсић, Лутовац, Танасковић, Петровић.

ФОН У19: Маргетић, Боранијашевић, Бранковић, Вучетић, Павловић, Николић, Зец, Петровић. Нису играли: Лечић, Јеликић, Николов, Дабић, Ђокић.

КМФ ФОН У19

ФОН је побендик премијерног такмичења у омладинској конкуренцији ФС Београда. Прво полувремену припало је домаћину, који је преко Тадића и Џеваџића, дошао до минималног вођства. Али у наставку играчи тренера Марковића, заиграли су много боље, што је осликало са чак пет голова у мрежи Пантића. Гости су успели да дођу до пет голова у размаку од шест минута. Погађали су Бранковић, Петровић два пута, Боранијашевић и Вучетић.

„- Одиграли смо динамичан меч. Обележен преокретом у нашу корист. Друго полвуреме, момци су одиграли на нивоу, и испоштовали све договорено у свлачиници. Успели смо да им зауставимо најбољег играча Тадића, повременог омладинског репрезентативца. Драго ми је да сам освојио први трофеј у тренерској каријери. Такође, први је пехар и клуба. Добрим радом изнедрили смо двојицу играча, који већ тренирају са првим тимом ФОН-а, реч је о Вучетићу и Павловићу. – казао је Марко Марковић тренер омладинске селекције ФОН-а.

Већ су обезбедили пласман у осмину финала Купа ФС Србије САС из Зрењанина, и Партенон из Смедеревске Паланке.

(Текст & Фото: А. Пековић)