САС, Партенон и Бањица освајачи КУП-а

Вече футсала у Апатину припало искуснијем тиму САС-а. Пред око 800 гледалаца виђена одлична и неизвесна утакмица, а срећа је овог пута била на страни гостију из Зрењанина. Апатинци оставили срце на паркету али од минималног пораза више нису могли…

Кренимо редом већ узаврелу атмосферу на трибинама хале ОШ Жарко Зрењанин је усијао голом у 6. минуту Вуковић Срђан играч АПА футсала. Међутим, пулени Сима Батинице за само три минута преокрећу резултат у своју корист, стрелци за САС су били – Шкорић Алекса у 9. минуту и три минута касније Милићев Немања. Да би домаћи изјендачили на 2:2 преко Мирослава Пауновића пет минута пре краја првог дела утакмице.

Наставак доноси бољу и садржајнију игру гостујућег тима. САС је са два узастопна гола стигао до, испоставиће се, недостижне предности од 4:2. Међутим апатинци неће да одустану већ играју максимално борбено. Али срећа је на страни вратара Родића из Зрењанина који је само још једном вадио лопту из мреже а стрелац је био за апатинце опет расположени Пауновић 3:4. Настојао је домаћин игром без голмана, са пет играча у пољу, уз громогласну подршку публике,  да стигне до изједначења, али су искусни Зрењанинци успели да се одбране.  Епитет најбољег играча ове утакмице понео је искусни Александар Томин, али је једнако био заслужан и голман гостију Ђуро Родић. Чета Сима Батинице је однела пехар и медаље заслужено у град на Бегеју. После утакмице је настављено заједничко дружење у ресторану Шаран у Апатину.

АПА Футсал – САС  3:4 (2:2)

Апатин, хала ОШ „Жарко Зрењанин“. Гледалаца око 800. Судијска тројка: Јоцовић Милош и Лазаров Негован (оба Нови Сад), Божовић Драгутин (Кула). Акумулирани прекршаји: АПА футсал 8 (3+5), САС 2 (1+1). Жути картони: Вуковић Срђан и Видаковић Горан за АПА футсал, Шкорић Алекса и Милићев Немања за САС. Стрелци: Вуковић Срђан у 6.мин, Пауновић Мирослав у 15. и 39.мин за АПА футсал, Шкорић Алекса у  9.мин, Милићев Немања у 12.мин, и Живанов Стефан у 29. и 35.мин.

АПА футсал: Вуковић Младен, Пауновић Мирослав, Дамјановић Никола, Бојић Слободан, Делић Страхиња, Медић Раде, Вујин Милан, Солаћ Милан, Видаковић Горан, Молнар Ивица, Војводић Драган и Вуковић Срђан. Тренер: Ђорђе Бараћ.

САС: Родић Ђуро, Делић Саво, Живанов Стефан, Аранитовић Игор, Томин Александар, Мандић Александар, Животин Ненад, Кулић Ненад, Рашић Дарко, Нишевић Душан, Милићев Немања, Шкорић Алекса, Лојпур Бранислав  и Радић Стефан. Тренер: Миливој Батиница.

У предигри финала КУП-а ФС Војводине се одиграла ревијална утакмица између омладинских селекција састављеним од играча који наступају за екипе У19 Летећег Холанђанина, САС-а и Форума из Вршца. Успешнија је била селекција за коју су наступали играчи Летећег Холанђанина из Врбаса која је славила резултатом 4:3.


На Западу се такође одиграла финална утакмица Футсал КУП-А на територији ФС региона западне Србије. У Смедеревској Паланци је победио домаћи Партенон екипу Жупског Рубина из Пријепоља резултатом 5:2 (3:0). Овом победом екипа Партенона из Смедеревске Паланке се придружила екипи зрењанинског САС-а и екипе Бањица победника КУП-а ФСС на територији ФС Београда.