ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА: Држали су се Врањанци, а онда је Економац додао гас…

У премијерној такмичарској утакмици шампионата Србије у 2019. години, у оквиру 12. кола, Економац је оправдао улогу фаворита и савладао Врање резултатом 6:3 (2:1).

Поглед на табелу на крају јесење полусезоне би предвидео нешто другачији ток сусрета – да ће Крагујевчани без много муке срушити бедем гостију у дворани „Језеро“, пред око 400 гледалаца, пошто се са једне стране нашао актуелни освајач дупле круне, а са друге екипа на позицији која јој доноси несаницу, грчевиту борбу за опстанак у Првој футсал лиги. Да је терен нешто друго од „папира“ показало се и у овом сусрету. Врањанци су се добро држали, чак у 24. минуту изједначили на 2:2, када је Николић узео лопту коју је Игор покушао да дода Талесу, а онда на осам метара од гола фантастично петом упослио капитена Давора Тасића, који је сместио у мрежу. Претходно, погодили су повратник Иванковић у 7. и Витор Уго у 16. на једној, а Трајковић из пенала са шест метара (после покушаја Крстића лопта је ударила у руку Рнића у казненом простору), у 11. минуту, на другој страни.

Међутим, нада гостију није се дуго одржала после другог изједначења. Економац је „додао гас“ и головима у 27. минуту, прво Перића, па онда Витора Уга на додавање Игора, решио питање победника ове утакмице. У последњих десет минута сусрета су мрежу тресли капитен Рнић у 31, ефектним ударцем са 12 метара и Игор у 38. минуту за Економац, а Крстић у 35. минуту за Врање, за коначних 6:3, колико је било за Крагујевчане и на почетку јесење полусезоне против истог ривала.

После прве утакмице 12. кола Крагујевчани имају стопостотан учинак, док је њихов последњи ривал на десетом месту са две победе, једним ремијем и девет пораза (директно испадају екипе од 10. до 12. места, док 8. и 9. играју бараж са друголигашима).


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – 12. КОЛО

 

Петак, 8. фебруар
КРАГУЈЕВАЦ: Економац – Врање 6:3 (2:1)
(Иванковић 7, Витор Уго 16, 27, Перић 27, Рнић 31, Игор 38. – Трајковић пенал са шест метара 11, Д. Тасић 24, Крстић 35)

Субота, 9. фебруар
БЕОГРАД (Шумице): ФОН – Винтер спорт (21.00)
(Делегат: Роберт Петровић. Судије: Ђорђе Петровић, Александар Јакшић и Ђорђе Нинић)

Недеља, 10. фебруар
НОВА ПАЗОВА (ОШ „Растко Немањић – Свети Сaвa“): Нова Пазова – Смедерево (17.00)
(Делегат: Ненад Митић. Судије: Владан Радуловић, Милош Јоцовић и Славенко Матовић)
ВАЉЕВО (Хала спортова „15. септембар“): РБ – Ивањица (19.00)
(Делегат: Александар Симић. Судије: Небојша Панић, Предраг Лазаревић и Далибор Станковић)
НИШ (Чаир): Калча – Српска (20.30)
(Делегат: Владан Миладиновић. Судије: Дејан Стајић, Бојан Милић и Данијел Ристић)

Понедељак, 11. фебруар
БЛАЦЕ (Хала „Чика Дача Јовановић“): Јастребац – Нови Пазар (19.00)
(Делегат: Небојша Ристић. Судије: Петар Радојчић, Никола Алексић и Никола Рабреновић)


(Фото: КМФ Економац)