ФСС: Орлићи победили Украјину у Врању

Умало од готовог вересија

Пред пуним трибинама хале у Врању, на почетку утакмице боље су се снашли футсалери Украјине. И резултат тоге је први поготак за госте на утакмици већ у 4. минуту. Међутим, изабраници Владимира Јовановића праве потпуни преокрет како на терену тако и на семафору. За свега четири минута постижу три гола, два су дело расположеног Ђорђа Росића и један Јована Урошевића за 3:1! Међутим ту није крај, високи пресинг је опет донео резултат ауто гол играча Украјине Мачевича за тада високих 4:1. До краја полувремена резултат се није мењао, а могао је јер су Орлићи одлично играли и затварали сваки део терена, вршећи притисак на играче у жутој опреми на који они нису знали адекватно одговорити. Дефинитивно је рад селектора почео давати жељене резултате.

Ипак да су ово млади момци и склони осцилацијама видело се у наставку. Мора се признати да је и селектор омладинске селекције Украјине подигао морал својим играчима који су знатно ангажованије и чвршће одиграли други део утакмице а нарочито са петим играчем у пољу уместо голмана. Резулат се битно променио у 34. и 36. минуту је стрелац био Владислав Завертањи и ушло се у драмтичну завршницу. Преломни тренутак се десио у 38. минуту када Укранија напада и изненадан ударац завршава на стативи гола капитена Милановића, одбијену лопту не чекајући Петровић параболом шаље из свог казненог простора у празну мрежу украјинаца за 5:3. Још једном су се Украјинци радовали и то минут пре краја када се најбоље снашао Данило Биелан за коначних 5:4.

 

СРБИЈА У19 – УКРАЈИНА У19   5:4 (4:1)

Врање, спортск хала у Врању. 1. март 2019. у 19.00 часова. Судијска тројка – Дејан Стајић, Оливер Николић и Данијел Ристић (сви Србија). Стрелци: Ђорђе Росић у 6., и 6.минут , Јован Урошевић у 10.минут, Мариан Машевич /аутогол/  у 12.минуту , и Јовица Петровић у 38.минуту за Србију, а Федир Овакиман у 4.мин, Владислав Завертањи у 34. и 36.мин, Данило Биелан у 39.минуту за Украјину. Жути картон: Марко Стојановић у 8.мин, Никола Милашиновић у 22.мин, и Лазар Маринковић у 34.минуту  – сви Србија. Црвених картона није било.

СРБИЈА У19: Немања Милановић (голман – кап), Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Никола Милашиновић, Давид Миковић, Махаило Маргетић (голман), Алекса Миливојевић, Предраг Радак, Матија Урошевић, Лазар Маринковић, Јовица Петровић, Зоран Арђељан, Александар Мандић и Марко Стојановић. Селектор: Владимир Јовановић.

УКРАЈИНА У19: Јевхени Козлов (голман), Денис Бланк, Владислав Завертањи, Владислав Сорокин, Федир Овакимиан, Микола Хуиван (голман), Едуард Нахорњи, Артем Литвинекно, Данило Биелан, Вадим Меденетс, Симоне, Петро Сениук, Јарослав Квасни, Мариан Машевич (кап), Димитро Шчипчук (голман). Селектор: Витали Оденов.