ФСС: Орлићи славили и у Лесковцу против Украјине

Иако је прошао сам дан после драматичне утакмице и победе у Врању омладинска репрезентација Србије у футсалу је поновила одлично издање од синоћ.  Орлићи су и вечерас положили испит зрелости и нису клонули као у другим утакмицама против Шпаније и Италије. Овога пута изабраници Владимира Јовановића су искусно одиграли и други пријатељски меч и славили против одличних омладинаца из Украјине. Овога пута је резултат био 2:1. Србија је рано повела голом расположеног Лазара Маринковића већ после 73. секунде меча и није дозоволила поравнање резултата. Минималним вођством од 1:0 је и завршен први део пријатељске утакмице у Лесковцу. Наставак је донео квалитетан али не толико ефикасан футсал као вече раније. Ипак Србија је удвостручила предност опет преко виспреног Лазара Маринковића у 29. минуту сусрета, а да би Украјина У19 успела само да ублажи и други пораз у финишу меча преко Едварда Нахорњег, само два минута пре последњег судијског звиждука.

Операција Украјина је потпуно успела, и селектор Владимир Прша Јовановић може бити задовољан приказаном игром, хтењем и залагањем репрезентативаца.

СРБИЈА У19 – УКРАЈИНА У19   2:1 (1:0)

Лесковац, спортскa хала Дубочица. 2. март 2019. у 18.00 часова. Судијска тројка – Бојан Милић, Братислав Јовић и Жељко Стоилков (сви Србија). Стрелци: Лазар Маринковић у 2.мин, и 29.минуту за Србију, а Јарослав Квасни у 38.минуту за Украјину. Жути картони: Матија Урошевић у 22.минут, и Давид Миковић у 39.минуту  – за Србију, а Едвард Нахорњи за Украјину. Црвених картона није било.

СРБИЈА У19: Немања Милановић (голман – кап), Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Никола Милашиновић, Давид Миковић, Махаило Маргетић (голман), Алекса Миливојевић, Предраг Радак, Матија Урошевић, Лазар Маринковић, Јовица Петровић, Зоран Арђељан, Александар Мандић и Марко Стојановић. Селектор: Владимир Јовановић.

УКРАЈИНА У19: Димитро Шчипчук (голман), Денис Бланк, Владислав Завертањи, Владислав Сорокин, Данило Биелан, Микола Хуиван (голман), Едуард Нахорњи, Артем Литвинекно, Федир Овакимиан, Вадим Меденетс, Симоне, Петро Сениук, Јарослав Квасни, Мариан Машевич (кап), Јевхени Козлов (голман). Селектор: Витали Оденов.