ФСС: Одржан жреб за четвртфинале Купа

Нови Пазар гостује на Бањици у четвртфиналу Купа, Српска Економцу у Језеру

У просторијама Фудбалског савеза Србије, на Теразијама 3, одржан је данас жреб за четвртфинале Купа Србије у футсалу. Прилику да се надмећу за пехар изборило је осам тимова, између осталих и бранилац трофеја Економац, Нова Пазова, ФОН и Нови Пазар, који су повлашћени и налазили су се у првом шеширу због прошлогодишњег пласмана. У другом, слабијем шеширу нашли су се Српска, Јастребац, као и победник Купа ФС Београда – Бањица и победник купа ФС РИС – Прокупље.

Жребањем су руководили Раденко Бошковић – комесар за такмичење, Рајко Катанић – комесар за суђење и Зоран Јовановић испред ФСС.

Комесар за такмичење Прве и Друге футсал лиге Србије, Раденко Бошковић, обавестио је присутне представнике клубова да ће жреб да буде полудиригован: предност домаћег терена имаће победници нижих, тј. регионалних куп такмичења.

Прво су извучена имена Прокупља и Нове Пазове, потом Бањице и Новог Пазара, тако да није било потребно да се приступи поновном извлачењу. Трећи пар формирали су Јастребац и ФОН, ни у овом случају није било потребе за новим извалачењем: Студенти су у претходној фази угостили ривала. Куглица са браниоцем пехара, Економцем, извучена је претпоследња, срећник из осмине финала, Српска (прошла због одустајања Деуса из Сремске Митровице) добила је најтежег могућег ривала (без поновног одређивања домаћинства).

Детаљ са данашњег жребања у просторијама ФСС

Парови четвртфинала (20. март 2019.):

  • Прокупље – Нова Пазова,
  • Бањица – Нови Пазар,
  • Јастребац – ФОН,
  • Економац – Српска.

Новчане награде за пласман у четвртфинале Купа – на равне части по 30 хиљада

Победницима четвртфиналних мечева припашће новчана награда од 30.000,00  динара од стране Фудбалског савеза Србије. Укупан наградни фонд, који је издвојио ФСС за учеснике Купа Србије, је милион динара.

 (Фото и текст: А . Пековић)