КОЊАРНИКУ СЕ СМЕШИ БАРАЖ: Ристановић и Петровић головима у последњих 11 секунди бацили у очај Палеж

Футсал Коњарник је у дербију 11. кола Треће лиге Београд као домаћин савладао Палеж и начинио, највероватније, одлучујући корак ка пласману у бараж за попуну Друге лиге!

О спектаклу у крцатим Шумицама, бразилској атмосфери у режији инспирисаних навијачких група, тренерским минијатурама Зорана Жигића (популарног Микија Капела) и Бранка Безаревића, суђењу Радуловића и Алексића, преокретима – Палежовом (после гола Стефановића за 1:2 на 1.33 до краја чинило се да три бода иду у Обреновац) и Коњарниковом (два поготка у последњих 11 секунди), лудници која је по завршетку меча настала у хали – још ће се дуго, дуго причати… Што би се рекло, чак и унуцима!

Уосталом, видео пред вама комотно може да нађе место у збирци најузбудљивијих футсал мегдана икад одиграних у нашој земљи…

ДЕРБИ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Детаљ с меча Футсал Коњарник – Палеж Фото: А. П.

Јунак великог славља Футсал Коњарника био је феноменални Никола Ристановић, потписник на две егзекуције за ерупцију одушевљења међу бројнијим присталицама домаћина. Гол за грандиозни преокрет, у последњој секунди са своје половине игралишта, ауторизовао је одлични Витомир Петровић.

Остаће записано: стрелци за Палеж, евидентно са квалитетом за виши ранг – осуђен, ипак, да после јесењих 3:3 у Обреновцу пружи Београђанима руку у знак честитки, били су Срђан Грујичић и Стефан Стефановић.

НИ ИГЛА НИЈЕ ИМАЛА ГДЕ ДА ПАДНЕ: Препуне Шумице Фото: А. П.

У баражу за попуну Друге лиге (од следеће сезоне са 10 клубова) надметаће се четири победника Трећих лига (Војводина, Београд, Запад и Исток) са 10, 9, 8. и 7-пласираним тимовима друголигашког каравана по куп систему (реванш код трећелигаша)

3-2!

Geplaatst door КМФ Коњарник op Maandag 18 maart 2019

 

Међу 1.200 гледалаца у Шумицама био је доскорашњи тренер Партизана Зоран Мирковић. Популарни Батица је, иначе, легенда Коњарника, једно време чак и активни играч

У ЕКСТАЗИ: Навијачи Футсал Коњарника Фото: Фејсбук
СРЦЕМ УЗ ПАЛЕЖ: Обреновачи су, такође, имали велику подршку Фото: А. П.

Футсал Коњарник – Палеж 3:2 (0:0)

Дворана: Шумице. Гледалаца: 1.200. Судије: Владан Радуловић, Никола Алексић и Бранко Галић. Стрелци: 1:0 Ристановић у 24, 1:1 С. Грујичић у 32, 1:2 Стефановић у 39, 2:2 Ристановић у 40, 3:2 Петровић у 40. минуту.

Жути картони: Петровић, Ристановић, Љујић (Футсал Коњарник), Павличевић Церовић, Ж. Грујичић, (Палеж). Црвени картон: Антоније Павличевић (Палеж) у 18. минуту.

Нагомилавање прекршаја: Футсал Коњарник 8 (5-3), Палеж 9 (6-3).

ФУТСАЛ КОЊАРНИК: БЛАГОЈЕВИЋ, ФРИЦ, ПЕТРОВИЋ, ЈОВАНОВИЋ, МИЛУТИНОВИЋ, Јанковић, Љујић, Шљукић, Вићић, Миловац, Дрндаревић, Ковачевић, Ристановић.

ПАЛЕЖ: ЈОВАНОВИЋ, СТЕФАНОВИЋ, КОЈИЋ, ЦЕРОВИЋ, С. ГРУЈИЧИЋ, Павличевић, Ранђеловић, Ж. Грујичић, Живковић, Перишић, Шарић, Теофиловић, Тадић, Роксић.


Интелектуалац умало од готовог није направио вересију: на полувремену је водио 2:0 и дозволио Футсал Требињу да изједначи, но… Владимир Јанковић (егзекутор уз Стефана Јовановића и Растка Манића) прецизним хицем у претпоследњем минуту потрудио се да не дође до изненађења.

За госте су, иначе, погодили Дарко Милојевић и Никола Прокић.


Интелектуалац – Футсал Требиње 3:2 (2:0)

Дворана: „Ранко Жеравица”. Гледалаца: 30. Судије: Никола Рабреновић и Марко Мајсторовић. Стрелци: 1:0 Јовановић у 12, 2:0 Манић у 13, 2:1 Милојевић у 24, 2:2 Прокић у 29, 3:2 Јанковић у 39. минуту. Жути картон: Лазић (Футсал Требиње).

Нагомилавање прекршаја: Интелектуалац 6 (5-1), Футсал Требиње 3 (1-2).

ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ: МИЛИЋЕВИЋ, ЈОВАНОВИЋ, НЕДОВИЋ, СТАНИЋ, ЈАНКОВИЋ, Јеремић, Галамић, Манић, Милосављевић, Зец, Шкорић, Самарџић, Јевтовић.

ФУТСАЛ ТРЕБИЊЕ: ШКЕРО, ЂУРИЧИЋ, ИЛИЋ, ПРОКИЋ, ИВАНИШЕВИЋ, Милојевић, Бркић, Вукмировић, Лазић, Богдановић.


Занимљиво је било и у дуелу Грочанског футсал клуба и Бјанконери футсала: на крају, радовао се домаћин, на крилима двоструких стрелаца – Николе Паунића и Невена Митића.

Код гостију, за нијансу бољи од осталих, били су Милош Милошевић, Владимир Благојевић и Марко Илић.

Оба тима имала су у протоколу само по седам играча, док је на трибинама, веровали или не, било свега шест гледалаца?!


Грочански футсал клуб – Бјанконери футсал 4:3 (2:2)

Дворана: Слодес. Гледалаца: 6. Судије: Немања Трајковић и Иван Биорац. Стрелци: 0:1 Милошевић у 2, 1:1 Паунић у 7, 1:2 Благојевић у 8, 2:2 Митић у 14, 3:2 Паунић у 29, 3:3 Илић у 35, 4:3 Митић у 37. минуту. Жути картони: Пауновић (Грочански футсал клуб), Милошевић, С. Љубић (Бјанконери футсал).

Нагомилавање прекршаја: Грочански футсал клуб 8 (3-5), Бјанконери футсал 5 (2-3).

ГРОЧАНСКИ ФУТСАЛ КЛУБ: МИЉКОВИЋ, СЕКУЛИЋ, МИТИЋ, МЛАДЕНОВИЋ, ПАУНОВИЋ, Паунић, Радић.

БЈАНКОНЕРИ ФУТСАЛ: С. ЉУБИЋ, МИЛОШЕВИЋ, РАДОСАВЉЕВИЋ, БЛАГОЈЕВИЋ, ИЛИЋ, Стојковић, М. Љубић.


ТРЕЋА ФУТСАЛ ЛИГА БЕОГРАД – 11. КОЛО

Субота, 16. март

Грочански футсал клуб – Бјанконери футсал 4:3 (2:2)

Понедељак, 18. март

Интелектуалац – Футсал Требиње 3:2 (2:0)

Футсал Коњарник – Палеж 3:2 (0:0)

Слободан је био Офтал Ц.

ТАБЕЛА: Футсал Коњарник 28, Палеж (-1) 22, Интелектуалац (-1) 18, Грочански футсал клуб (-1) 15, Футсал Требиње (-1) 7, Бјанконери футсал (-1) 4, Офтал Ц без бодова.

Парови 12. кола:

Палеж – Интелектуалац

Бјанконери футсал – Офтал Ц

Футсал Требиње – Грочански футсал клуб

Слободан је Футсал Коњарник.


НАСЛОВНА: Славље играча и навијача Футсал Коњарника Фото: А. Пековић