ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ: Може ли Прокупље после Калче да изненади и Нову Пазову?

Куп – такмичење одвајкада прожето неизвесношћу, зашто да не – и изненађењима, с девизом – у једној утакмици све је могуће, фаворитима за главобољу и додатни опрез услед чињенице – нема поправног.

Атрибут сензације у оквиру осмине финала изазвала је победа четвртолигаша Прокупља над прволигашем Калчом, за отворено ново питање – може ли домаћин, у сигурно „да игла нема где да падне” испуњеној дворани „др Зоран Ђинђић”, вечерас у четвртфиналу да елиминише и Нову Пазову?

Еј, не било кога, већ другопласираног члана елите, искусни колектив и најозбиљнију претњу шампиону Економцу? Наравно, тим из војвођанске равнице је фаворит, без обзира на болан пораз овог викенда у дербију са ФОН-ом…

Јастребац и ФОН дочекују куп дуел у дијаметралном расположењу: Блачани после тешког пораза од Економца у Крагујевцу (0:8), Београђани након великог тријумфа у дербију са Новом Пазовом (7:4). Иначе, ФОН је оба пута био успешнији у првенству (6:3 на страни и недавно 5:4 код куће)

Бањица је показала да је саздана од чврстог материјала надигравши у претходној рунди као домаћин РБ, док у друголигашком каравану овог пролећа ређа све саме успехе: на тријумфе против Колубаре, СК Економиста и Зуфа надовезао се и реми на Космају, са Сопотом. На руку јој иде и чињеница да је за викенд одмарала…

С друге стране, Нови Пазар пуца од самопоуздања после „тројке” у Ивањици, уосталом, пласман међу осам у купу изборио је славећи на врућем гостовању у Пироту.

Колико је Српска имала среће што се вољом жреба, без изласка на паркет у осмини финала, пласирала у четвртфинале, толико није јер је у њему за ривала извукла неприкосновени Економац, па још и у Крагујевцу


ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ

Среда, 20. март

БЕОГРАД: Бањица – Нови Пазар (18.30)

(Дворана: СЦ Вождовац, судије: Петар Радојчић, Бане Папишта и Бојан Граовац, делегат: Саша Миленковић)

БЛАЦЕ: Јастребац – ФОН (19.00)

(Дворана: „Чика Дача Јовановић”, судије: Александар Јакшић, Бојан Буројевић и Душан Арсовић, делегат: Драган Радисавчевић)

КРАГУЈЕВАЦ: Економац – Српска (20.00)

(Дворана: Језеро, судије: Александар Минић, Иван Станковић и Страхиња Радовић, делегат: Јован Беч)

ПРОКУПЉЕ: Прокупље – Нова Пазова (20.00)

(Дворана: „Др Зоран Ђинђић”, судије: Дејан Стајић, Милош Грујић и Данијел Ристић, делегат: Ивица Младеновић)


Насловна: КМФ Прокупље Фото: Фејсбук