ОГЛАСИО СЕ МЛАДЕН КОЦИЋ: Одазваћу се радо ако опет будем потребан, али не док је Иванчић селектор!

Дугогодишњи репрезентативац Србије Младен Коцић није се нашао на списку Орлова за утакмице са Бразилом у Нишу и Београду, а пошто је недавно удаљен из екипе пред пријатељске дуеле са Ираном.

Тада није коментарисао изостанак, али се сада огласио првотимац руског Тјумена, преко страница „Спортског журнала“, што је, како је објаснио, реакција на изјаву селектора националног тима Горана Иванчића са конференције за медије прошле недеље, уочи утакмица са Бразилом.

– Нисам имао намеру да се оглашавам и улазим у било какву причу око мог неиграња за репрезентацију, али сам видео изјаву селектора у којој помиње појединце и колектив и како је важан тим. Само желим да кажем да је у целој тој причи једини појединац он, а ми смо били тим. Када је било добро, увек је био заслужан он и његов систем, а када је било лоше, на жалост чешће од када је преузео репрезентацију, увек су криви играчи који не поштују систем и „не желе” да играју. Никад није преузео одговорност за резултат, једноставно нема тим о ком прича, нема основну комуникацију са играчима и, што је најважније, изгубили смо атмосферу која нам је била заштитни знак годинама, а самим тим и игру која је најважнија – рекао је Коцић, а преноси „Спортски журнал“.

Коцић је дебитовао за национални тим после ЕП у Португалу 2007. године, у пријатељским сусретима са Румунијом, а прошле године је изабран у најбољи тим Европског првенства у Словенији.

Он је додао и следеће:

– Тачно је да смо имали проблема са њим, али не само ја већ сви старији играчи. Ту је и пример капитена Марка Перића, можда и најбољег играча у историји футсала у Србији, који је био позван за ове утакмице са Бразилом и Азербејџаном, али је одбио да игра, док је селектор Горан Иванчић! То нико није објавио, због чега га нема, већ је само преправљен списак као да није ни био у плану.

Коцић је нагласио да је већ имао прилике да игра против Бразила, али да му је жао што неће играти у спектаклу у родном граду Нишу.

– Поштујем одлуку ако је то за добробит репрезентације, а што се тиче будућности, коју је, такође, поменуо селектор, могу да кажем да сам се увек од 2007. године радо одазивао позивима за репрезентацију и давао максимум, јер ми је, као и сваком спортисти, највећа част у каријери играти за репрезентацију. Ако икада будем опет потребан репрезентацији радо ћу се одазвати, али не док је господин Иванчић селектор! Једноставно, не видим себе у будућности са тим човеком. Без обзира на све, бићу највећи навијач Србије против Бразила и Азербејџана и увек у будућности јер сам готово пола живота провео у репрезентацији и са тим момцима делио и добро и зло. Заједно смо исписали историју на незаборавном Европском првенству у Београду, где нам је за мало измакла медаља. Време ће показати ко је ко и ко је био у праву – закључио је Коцић.

(Фото: И. Гачић – селектор Горан Иванчић, Младен Коцић и голман Миодраг Аксентијевић на гостовању у Русији у септембру 2018. године)