РЕЧ СЕЛЕКТОРА: Горан Иванчић задовољан, Маркињос Шавијер бира Микија и Бобу

Дошао је и тај Бразил и донео много радости свим љубитељима футсала у Србији, прво због саме одлуке да посети нашу земљу, па онда и због виђеног у оба сусрета – у Нишу због тога што су му Орлови нанели убедљив пораз, а у Београду зато што су показали зашто су свих ових година међу најбољима на свету, свакако најуспешнији свих времена на Светском првенству.

Селектор Србије Горан Иванчић, без обзира на убедљив пораз у другом сусрету, нема разлога за незадовољство.

– Бразил је заслужено победио, знали смо да ће да буде овако. Нису нас озбиљно схватили у првој утакмици, ово је реална слика… Колико се год ми заносили, играли смо против најјаче екипе на свету. Приказали смо максимум и из овог сусрета излазимо са фантастичним искуством – рекао је Иванчић.

Хвала публици у Нишу и у Београду на великом одзиву. Ово је за нас значајно искуство и смер у ком треба да идемо. Пресудио је квалитет Бразилаца, као и то што нисмо могли да држимо концентрацију свих 40 минута. (репрезентативац Србије Милош Симић)

Селектор Бразила Маркињос Шавијер је био задовољан издањем његове екипе у другој утакмици, а рекао је да је добро што су претходно доживели пораз какав су доживели, да је „боље што се то сада догодило“, као и да је то доказ да футсал расте у целом свету, што га радује. На питање кога би од наших играча позвао у његов тим да може, прво је одговорио да су му се сви видели и да су Срби технички добри играчи, а онда…

– Због утиска из прве утакмице, изабрао бих голмана у моју екипу. Такође, не бих да ризикујем са изговарањем имена, али казаћу број – свидео ми се број 14.

Наравно, то је Слободан Рајчевић, док је голман Миодраг Аксентијевић, а обојица су била међу најзаслужнијима за тријумф у првом сусрету.

Бразилци сада иду у Пољску, где ће играти против домаћина 14. и 16. априла, док Орлове чека Азербејџан. После тих утакмица у понедељак (Зрењанин од 19 часова) и уторак (Пожаревац од 18 часова), у којима ће репрезентација Србије играти у промењеном саставу, у јуну би наш национални тим могао да одигра два пријатељска меча са Хрватском, док су већ заказани сусрети са Холандијом у септембру. Потом следе квалификације за Светско првенство.

(Фото: Футсал Србија и Фудбалски савез Србије)