БАРАЖ ЗА ДРУГУ ЛИГУ: Бечеј 2003 и Пожаревац изборили мајсторице

У Пожаревцу није било дилеме, домаћин је показао снагу друголигаша и до врха напунио мрежу Радничког са 7:2. Али није било баш лако јер су Пожаревљани тек у наставку сломили отпор врло добрих Нишлија… Тако да је сада у серији скор изједначен 1:1 а мајсторица ће у Нишу дати коначног победника овог доигравања и новог/старог члана Друге футсал лиге Србије.

ПОЖАРЕВАЦ – РАДНИЧКИ 2010 Ниш    7:2 (2:1)

Пожаревац – Дворана КСЦ Пожаревац. Гледалаца: 200. Судије: Александар Јакшић (Г. Милановац), Бојан Буројевић (Чачак) и Душан Арсовић (Г. Милановац). Стрелци: 1:0 Милашиновић у 8, 2:0 Милашиновић у 15, 2:1 Тасић у 17, 3:1 Јовић у 33, 4:1 Јеремић у 33, 4:2 Раденквић у 34, 5:2 Васић /аутогол/ у 37,  6:2 Милашиновић у 38, и 7:2 Јеремић у 38. минуту. Жути картони: Станковић, Раденковић и Вељковић (Раднички 2010).

Нагомилавање прекршаја: Пожаревац 6 (5+1),Раднички 2010 7 (5+2).

ПОЖАРЕВАЦ: ЈОВИЋ МАРКО (голман), ЈЕРЕМИЋ МАРКО, РАНЂЕЛОВИЋ АНДРИЈА, МИЛАШИНОВИЋ НИКОЛА,  ГОСТОЈИЋ НИКОЛА /кап./, Јоцић Небојша, Митровић Немања, Николић Душан, Дракулић Александар. Тренер: Милош Ђорђевић.

РАДНИЧКИ 2010: СТОЈКОВИЋ ДУШАН (голман), ВАСИЋ ВИКТОР, ОБРАДОВИЋ МАРКО, РЕДЕНКОВИЋ ДИМИТРИЈЕ, ВЕЉКОВИЋ НЕНАД, Николић Петар, Милосављевић Стефан, Драгишић Данило /Кап./, Станковић Андрија, Петровић Стефан, Тасић Немања, Ивановић Младен. Тренер: Милан Тошић.


Бечеј на крилима фантастичног Ћурчића савладао Коњарник

Футсалери Бечја  су се истом мером реваширали Београђанима у другој утакмици баража за попуну Друге футсал лиге Србије, и обезбедили мајсторицу у хали „Шумице“. Тако да ће утакмица наредног викенда ће одлучити ко ће се идуће сезоне наћи у друголигашком каравану…

Одавно хала у Бечеју није била овако добро попуњена а томе је допринело и присуство око стотињак гледалаца из Београда. Гости ношени подршком са трибина боље су отворили утакмицу и дошли рано у вођство и то већ у 3. минуту преко Николе Јанковића. Играло се отворено на обе стране, али су захваљујући добрим интервенцијама оба голмана, мреже мировале до одласка на одмор. У 12. минуту је дошло до судара истрчалог чувара мреже гостију Дрндаревића и нападача Бечејаца Кораћа, па је овај други убрзо с болном гримасом морао да напусти терен.

Наставак доноси другачији расплет на терену. Изабраници тренера Страјнића су борбености придодали и бољу реализацију. Тако да у двадесетпетом минуту игре следи изједначење 1:1. Бојана Ћулум је материјализовао лепу акцију својих саиграча. Стрелац гола за госте Јанковић је у 28. минуту снажним шутем уздрмао стативу, а минут касније Никола Мандаџић је одапео левицом, лопта се измигољила голману из руку и ипак прешла гол линију. Од тада је кренуо тотални футсал. Срђан Голуб у 31. минуту после соло акције и шута искоса са леве стране у супротан угао довео домаћина у значајно вођство од 3:1. Тај период апсолутне доминације Бечејаца, међутим што то није потврђено убедљивијим резултатом разлог треба тражити у паду концентрације домаћих. Јер нису искористили три-четири идеалне шансе а потом је  уследила казна за промашаје у виду контре и поготка Николе Вићића у 34. минуту.

Зоран Ћурчић – Ћуре /КМФ БЕЧЕЈ 2003/

И од тог момента тренер гостију Жигић Зоран полуларни Мики Капело захтева да његови играчи крену на све или ништа. Ређали су се атаци Београђана, али је чувар мреже Бечејаца Зоран Ћурчић бриљирао на голу и све покушаје Коњарника је неутралисао. У периоду притиска гостију из Београда, Ћулум је у 38. минуту истрчао контру и није био прецизан, али јесте само минут касније за опет значајних 4:2. После тога је и голман гостију кренуо у напад, а играч који је започео голеаду крај Тисе, Никола Јанковић, завршио је серијал голова за коначних 4:3! Играч утакмице је руку на срце голман домаћих Зоран Ћурчић који је склупио чак 18 успешних интервенција и добио епитет – хоботница са Тисе!

Сада је у серији 1:1 и следи већ најављена мајсторица у хали „ Шумице“, и опет утакмица за футсал сладокусце.

БЕЧЕЈ 2003 – КОЊАРНИК  Београд   4:3 (0:1)

Спортска дворана ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“. Гледалаца: 500. Судије: Дејан Стајић (Врање), Братислав Јовић (Ниш), . Стрелци: Ћулум у 25. и 39, Мандаџић у 29. и Голуб у 31. минуту за Бечеј 2003, а Јанковић у 3. и 40. и Вићић у 34. за Коњарник. Жути картони: Ћулум (Бечеј), а Ристановић, Милутиновић и Благојевић (Коњарник). Нагомилавање прекршаја: Бечеј 2003 7(3+4), Коњарник 6 (2+4).

 

БЕЧЕЈ 2003: ЋУРЧИЋ ЗОРАН(голман), КОРАЋ СТЕФАН, ДРАЖИЋ ИГОР, МАНДАЏИЋ НИКОЛА, ГОЛУБ СРЂАН, Дабижљевић Славољуб, Воргучин Владан, Ћулум Бојан, Дурмиши Булетин, Кобиљски Мита, Ловре Бојан, Васин Немања, Вадаски Сава (голман). Тренер. Горан Страјнић.

КОЊАРНИК: ДРНДАРЕВИЋ РАДОСЛАВ (голман), ЈАНКОВИЋ НИКОЛА, ШЉУКИЋ ДРАГО, ВИЋИЋ НИКОЛА, РИСТАНОВИЋ НИКОЛА, Благојевић Душан (голман), Милосављевић Никола, Милутиновић Александар, Миловац Лазар, Ковачевић Владимир. Тренер: Зоран Жигић.

(Фото: Властимир Јанков)