УЕФА ЕП У19: Шпанија победила Хрватску, а Пољска изненадила Русе

Јуче је почело премијерно УЕФА Европско првенство У19-репрезентација у летонској Риги. Први дан је донео једно велико изненађење.

Шпанија је била боља од селекције Хрватске резултатом 3:0. А Украјина је победила више него убедљиво вршњаке из Холандија са 7:0, тиме је Украјина потврдила класу и истакла кандидатуру за висок пласман. У А групи је селекција Пољске изненађујуће савладала селкцију У19 Русије резултатом 3:2, а у последњој утакмици првог кола Португала је декласирао домаћу селекцију Летоније са 6:0!

 

ГРУПА  А

16.30  Пољска – Русија  3-2

19.00  Летонија – Португал   0-6

 

ГРУПА  Б

11.30  Украјина  – Холандија  7-0

14.00  Хрватска – Шпанија   0-3

 

Данас су на распореду сусрети другог кола, селекција Хрватска ће у првој утакмици дана играти против Холандија. Победник тог дуела остаће у трци за пласман у полуфинале, док пораженом последњи сусрет у групи по свему судећи неће имати никаквог значаја. Победник двобоја Украјине и Шпаније и теоретски ће осигурати пласман у полуфинале. Слична је ситуација и у другој групи, где прве бодове у међусобном двобоју траже селекције Русија и Летоније, док Пољска и Португал ће у међусобном дуелу тражити потврду пласмана међу четири најбоље У19 репрезентације на турниру.

 

Распоред 2.кола /9. септембар/

 

ГРУПА  А

16.30   Русија  – Летонија

19.00   Пољска – Португал

 

ГРУПА  Б

11.30   Холандија – Хрватска

14.00   Украјина – Шпанија

 

Преносе свих утакмица ЕП у футсалу до 19 година, можете претити на ТВ каналима СПОРТ КЛУБ-а.