УЕФА ЕП У19: Шпанија већ осигурала полуфинале

Одиграно је и друго коло у обе групе ЕП у Риги за репрезентације до 19 година. У групи А су постигнути резултати према очекивањима, за разлику од претходног дана. Португал је сигурном игром може се рећи рутински савладао врло добру селекцију Пољске са 3:1. А коначно је и Русија осетила сласт победе, овога пута Летонија је платила цех са пет примљених голова.

 

ГРУПА  А

Пољска – Португал   1-3

Русија – Летонија  5-1

 

ГРУПА  Б

Хрватска  – Холандија  6-0

Украјина – Шпанија  1-7

 

У групи Б је Хрватска одлично одиграла и високо поразила Холандију, јер су комшије напуниле мрежу лала са пола туцета голова. И на крају посластица, и требала је бити дерби утакмица али то на крају је било играње мачке и миша. Шпанија је демонстрирала лепршав и пре свега ефикасан футсал, црвена фурија је победила Украјину са убедљивих 7:1!

Шпанија је једина осигурала место међу четири најбоље селекције а утакмица између Хрватске и Украјине ће дати другог полуфиналисту из групе Б.

У А групи је све још отворено али је Португал најближи полуфиналу. Ако Русија победи Португал са три гола разлике а Пољска победи домаћина Летонију онда се затвара круг од три репрезентације, и одлучиваће међусобни скор. Теоријски, Русија може и поразом да прође у полуфинале ако Летонија победи Пољску али то је тешко оствариво на терену. Исто је домен теорије, да Летонија високо порази Пољску а уз победу Португала над Русијом домаћин обезбеди пролаз…

 

Распоред 3. кола:

11.30   Португал – Русија /група А/,

14.00   Хрватска – Украјина /група Б/,

16.30   Шпанија – Холандија /група Б/, и

19.00   Летонија – Пољска /група А/.

Сутра следи расплет, а све утакмице подсећамо можете пратити у директним преносима на каналима СПОРТ КЛУБ-а.