ЛЕТЊИ ПРЕЛАЗНИ РОК У ДРУГОЈ ФУТСАЛ ЛИГИ: Елиту циљају многи

Друга футсал лига је донела много узбуђења прошле сезоне и нема разлога да се не настави у истом стилу.

Изразитог фаворита за прво место, које води директно у виши ранг, нема. Ипак, јасно је да експресни повратак желе доскорашњи прволигаши Ивањица, Смедерево и РБ. И док су Ивањичани успели да на окупу задрже прошлогодишње узданице, којима су придодали легендарног Видана Бојовића, великим бројем играча су се појачали Смедеревци и Ваљевци.

Ка местима која воде директно или кроз бараж у Прву футсал лигу гледају и САС и Зуфо. Зрењанинци се уздају у проверене снаге, док су Бујановчани, који су били хит прошле сезоне, али су посустали у завршници, ојачали састав у намери да у 2020. надокнаде пропуштено.

Староседоци Бањица, Сопот и Бечеј учиниће све да што пре обезбеде опстанак и да се касније, уколико им се укаже прилика, ухвате у коштац са другим кандидатима за виши ранг, док ће прошлогодишњим победницима регионалних лига, Металцу Колораду, Тиси, Коњарнику и Радничком из Ниша, прва мисао вероватно бити опстанак, па онда поглед ка врху.

Уосталом, никоме неће бити лако јер ће се чак четири екипе спустити у нижи ранг на крају сезоне. Са друге стране, у Прву футсал лигу ће победник, док ће други и трећи на табели играти бараж са прволигашима.

Пред нова узбуђења, погледајте преглед играчких промена по клубовима Друге футсал лиге овог лета, а од петка, зна се, у дворане где се игра квалитетан футсал. Сезона ће бити отворена утакмицама у Београду (Бањица – Бечеј од 18.30 часова) и Новом Бечеју (Тиса – Коњарник од 21 час). Такође, подсетите се овде ко су били најбољи у сезони иза нас.


ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА – ПРЕГЛЕД ЛЕТЊЕГ ПРЕЛАЗНОГ РОКА 2019.

ИВАЊИЦА
Дошли:
Видан Бојовић (Економац) и Стефан Ристић.
Отишао:
 Рајко Лазовић (Металац Колорадо).

РБ ВАЉЕВО
Дошли:
Ненад Виторовић (Стара Пазова), Филип Перишић (Палеж), Богдан Љубојевић (Колубара), Ненад Крстић (Стела роса), Ненад Симић (Деус), Александар Марковић (Флеш), Александар Ковачић, Владимир Крстић, Душан Илић, Ђорђе Драгојловић и Радован Ранковић (из фудбала).
Отишли:
Ђорђе Јовановић (Металац Колорадо) и Немања Јовановић (Винтер спорт).

СМЕДЕРЕВО
Дошли: Петар Миловановић (Топола), Марко Марковић (Земун Само право), Милош Кнежевић, Немања Миљковић, Невен Митић, Урош Пауновић (ГФК), Марко Бркић (Партенон), Марко Крстић, Марко Поповић и Томислав Живковић (из фудбала).
Отишао:
Немања Милосављевић (Врање).

ЗУФО БУЈАНОВАЦ
Дошли: Никола Станковић (Пирот), Милан Миљковић, Далибор Матејев (Винтер спорт), Петар Марјановић (Лесковац) и Славко Ђорђевић (Алексинац).
Отишли:
Милош Димитријевић (Врање), Драгиша Тројановић и Синиша Тројановић.

САС ЗРЕЊАНИН
Дошли: Слађан Новковић (Омладинац) и Миленко Адамов (Мићко тренд).
Отишао:
нико.

БАЊИЦА БЕОГРАД
Дошли:
Божидар Симић, Никола Виријевић (Сопот), Игор Јовановић (Црвена звезда), Владимир Вукашиновић, Алекса Средојевић (Металац Колорадо), Вељко Петровић (Интелектуалац), Милан Спасић (ФК Млади радник) и Игор Митић (из фудбала).
Отишли:
Јован Ристановић (ФОН), Марко Мацановић (ФАМ) и Стефан Димчић (Врање).

СОПОТ
Дошли:
Небојша Јоцић (Пожаревац), Бојан Каличанин, Бојан Бељић и Никола Пранић (Колубара).
Отишли:
Божидар Симић и Никола Виријевић (Бањица).

БЕЧЕЈ 2003
Дошли:
Дражен Арваји, Радован Лазетић (Летећи Холанђанин), Зоран Арђељан (Пчиња), Срђан Станић (Црвена звезда) и Исидор Милованов.
Отишли:
Марко Секулић (Бањица) и Зоран Ћурчић (Тиса).

ТИСА НОВИ БЕЧЕЈ
Дошли:
Чедомир Тончић, Зоран Ћурчић (Бечеј), Страхиња Јосимовић, Немања Зокић (Танго) и Ђорђе Максимовић.
Отишао:
нико.

РАДНИЧКИ 2010 НИШ
Дошли:
Милован Стојиљковић и Богдан Пејчић (Академац).
Отишао:
Никола Златановић (Гвоздени пук).

КОЊАРНИК
ДОШЛИ:
Стефан Кокотовић, Никола Арсић (ФОН), Димитрије Михић, Никола Кнежевић (Економист), Велимир Ратковић (Црвена звезда) и Стефан Филиповић (Земун Само право).
Отишли:
Александар Фриц и Иван Никитовић (Економист).

МЕТАЛАЦ КОЛОРАДО
Дошли:
Рајко Лазовић (Ивањица), Душан Николић (Пожаревац) и Ђорђе Јовановић (РБ).
Отишли:
Милош Булатовић (Винтер спорт), Владимир Вукашиновић (Бањица) и Милош Миленковић (Економац).


(Прикупио Александар Пековић, приредио тим „Футсал Србије“)