УОЧИ СЕЗОНЕ 2019/2020: Нови Економац, звучна имена Црвене звезде и континуитет Новог Пазара

Утакмицом Јастребац – Црвена звезда у Блацу, у петак, 13. септембра од 19 часова, почеће нова сезона шампионата Србије – сезона која би могла да постави неки нови поредак када је реч о најбољим клубовима у нашој земљи, имајући у виду велике промене које су се догодиле у Крагујевцу овог лета.

Наиме, дугогодишњи шампион Србије, Економац, у сезону 2019/2020 улази са знатно подмлађеном екипом, али не и без амбиција да сачува статус какав има у овој деценији. Са друге стране, знатно су појачане акције њиховог највећег ривала из прошле сезоне, Новог Пазара, који је кадар да се упусти у борбу за титулу јер је успео да задржи прошлогодишњи састав.

Најактивнија у прелазном року је била Црвена звезда, некадашња Српска, која је под окриљем фудбалског великана окупила изузетно јаку екипу, преузевши и искусне играче Економца (Марко Перић, Никола Рнић и Талес), који добро знају како се стиже до трона. Због тога није чудно што се спомиње као највећи фаворит ове сезоне.

После 18 кола, у плеј-офу ће играти шест најбољих екипа (прва и друга на табели ће одмарати у првом колу), у бараж за опстанак ће осма и девета, док ће испасти десета, последња екипа на табели Прве футсал лиге.

Када је реч о борби за врх, не треба да изненади уколико се горњем дому прикључи и Калча. Такође, учинак у прелазном року ФОН-а, чији списак појачања предводи некадашњи репрезентативац Србије Владимир Лазић, наговештава да би могао да задржи место међу најбољим српским клубовима. Када је реч о Новој Пазови, једном од најбољих тимова у лиги последњих година, тешко је проценити домет, пошто је велики недостатак одлазак четворице проверених зналаца.

Други нишки клуб, Винтер спорт, куповао је проверено, а да ли довољно за нешто више од борбе за опстанак, време ће показати. Такође, своје жеље имају и Јастребац и Врање, који су се прошле сезоне спасили испадања, као и новајлија Земун Само право.

Испред вас је преглед играчких промена по клубовима овог лета, уз позив да већ овог викенда дођете у дворане широм Србије и уживате у најквалитетнијем футсалу у нашој земљи. Такође, док „бројимо ситно“ до почетка нове сезоне овде се подсетите ко су били најзапаженији актери последњег шампионата.


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – ПРЕГЛЕД ЛЕТЊЕГ ПРЕЛАЗНОГ РОКА 2019.

ЕКОНОМАЦ КРАГУЈЕВАЦ
Дошли: Немања Милановић, Александар Гавриловић, Никола Стојановић, Кристијан Васић, Вук Раденковић, Немања Димитријевић, Алекса Миливојевић, Драган Дигић, Драгољуб Тадић, Лазар Маринковић, Лука Вранић, Лука Николић (Економац 2), Милош Миленковић (Металац Колорадо) и Никола Ремовић (Шљивићи).
Отишли: Марко Перић, Никола Рнић, Талес, Владан Кољајић (Црвена звезда), Дмитро Сорокин (Керсон, Украјина), Алекса Антонић (Земун Само право), Немања Момчиловић (Центар, БиХ), Срђан Иванковић, Никола Матијевић (Салинес, БиХ), Игор (Париз) и Уго.

НОВИ ПАЗАР
Дошли: Јакуп Рамадани (Велес, Македонија) и Предраг Јовановић (Винтер спорт).
Отишао: Фарис Међедовић (ФК Нови Пазар 1928).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА БЕОГРАД
Дошли: Марко Перић, Никола Рнић, Талес, Владан Кољајић (Економац), Страхиња Петров (ФОН), Симеун Копања, Стефан Станојевић (Нова Пазова) и Марко Роксић (Палеж).
Отишли: Велимир Ратковић (Коњарник), Слободан Томић (отишао у Финску), Борис Бодоњи (Нова Пазова), Немања Недељковић (Бјанконери футсал) и Срђан Станић.

НОВА ПАЗОВА
Дошли: Владимир Милосавац и Борис Бодоњи (Црвена звезда).
Отишли: Симеун Копања, Стефан Станојевић (Црвена звезда), Владимир Лазић (ФОН), Иван Стојнић (Индијанс 2013) и Ненад Рокнић.

ФОН БЕОГРАД
Дошли: Урош Краснић (Славија Праг), Будимир Борисављевић (Црвена звезда), Душан Мајсторовић (Земун Само право), Јован Ристановић (Бањица), Марко Стојановић (Економац), Владимир Лазић (Нова Пазова), Никола Милашиновић (Пожаревац) и Марко Николић.
Oтишли: Страхиња Петров (Црвена звезда), Никола Арсић, Стефан Кокотовић (Коњарник), Велибор Калановић (Земун Само право) и Мирољуб Павловић.

ВИНТЕР СПОРТ НИШ
Дошли: Давид Миковић (Олимп), Милош Булатовић (Металац Колорадо), Марко Мошевић, Немања Јовановић (РБ), Душан Спасојевић, Немања Вукојичић (Калча) и Павле Павловић (Јастребац).
Отишли: Милан Миљковић, Далибор Матејев (Зуфо) и Крстић.

КАЛЧА НИШ
Дошли: Денис Рамић (Литија, Словенија), Марко Стојановић (Пут инжењеринг), Александар Јањић (Врање), Андријано Кнежевић (Јастребац) и Петар Николић (из фудбала).
Отишао: Душан Спасојевић (Винтер спорт).

ЈАСТРЕБАЦ БЛАЦЕ
Дошли: Марко Јовић (Пожаревац), Стефан Сибиновић (Напредак), Никола Тимотијевић и Филип Јовановић (ФК Јастребац).
Отишли: Андријано Кнежевић (Калча), Павле Павловић (Винтер спорт) и Дарко Ристић (Информатика, Румунија).

ВРАЊЕ
Дошли: Иван Крстевски (Славија Праг, Чешка), Немања Милосављевић (Смедерево), Стефан Димчић (Бањица), Милош Димитријевић (Зуфо) и Никола Арсић (ФК Динамо Врање).
Отишли: Илија Ристић (Радник) и Александар Јањић (Калча).

ЗЕМУН САМО ПРАВО
Дошли: Алекса Антонић (Економац), Велибор Калановић (ФОН), Лука Грујић (ФК Добановци), Лука Улићевић и Душан Ђуричић.
Отишли: Марко Марковић (Смедерево), Никола Радуловић (Интелектуалац), Душан Мајсторовић, Стефан Филиповић (ФОН) и Немања Радојчић (ФАМ).


(Прикупио Александар Пековић, приредио тим „Футсал Србије“)