ФСВ: Кренула и футсал такмичења у Војводини

Футсал лига Војводине ће ове године бити занимљива јер ће поред другачијег формата завршнице такмичења – уведен плеј офф за првака, бити и борба за прва четири места у обе лиге јер ће пети, шести и седми клуб на Западу, као и пети и шестопласирани клуб на Истоку уз новоформиране футсал клубове од наредне 2020/2021 године чинити четврту Футсал лигу Војводине.

 

Минулог викенда је одиграно већ 2. коло Треће футсал лиге Војводине група – Запад, а раније су постигнути су резултати премијерног првог кола:

Футог: ФОРТУНА – ТАНГО   4:4,

Сомбор: ЖАК ЈУНИОР – ЛЕТЕЋИ БАЈМОЧАНИ   6:2,

Врбас: ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН – ХАЈДУК    9:8.

 

Новосадски клубови Фортуна и Танго су поделили бодове, док је новајлија из Сомбора појачан пре свега футсалерима из Апатина /угашен АПА футсал/ био сигуран у дуелу са Бајмочанима. Бачки дерби је припао у фотофинушу утакмице голом две секунде пре краја, подмлађеном саставу Холанђана против увек неогодне екипе Хајдука из Куле.Занимљив податак да су Летећи Холанђани водили са 7:3 али су дозволили Куљанима да се врате у игру и изједначе на 8:8, ипак жеља домаћих уз борбеност али и младост је пресудило да бодови остану у Врбасу.

Слободна је била екипа Новог Сада.

У другом колу није било изненађења:

Кула: ХАЈДУК – ЖАК ЈУНИОР   2:5,

Нови Сад: НОВИ САД – ФОРТУНА   6:1,

Нови Сад: ТАНГО – ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН   1:4.

У већ стандардном термину недељом од 19.00 часова Хајдук је дочекао, на свом терену, новајлију екипу – Жак Јуниор из Сомбора. Гости су били бољи и заслужено славили са три гола разлике, а Хајдук је везао други пораз. Градски дерби је припао старијем, Нови Сад је био убедљив, показао је н апаркету да ће бити један од главних претендената за врх. А у малој дворани СПЕНС-а су се састали стари знанци. Иако старији Танго је изгубио бодове јер су у редовима Летећег Холанђанина заиграли овога пута и неколицина искусних играча па су бодови отишли заслужено у Врбас.

У овом колу је била слободна екипа Летећи Бајмочани.

 

А парови трећег гола, Футсал лиге Војводине, група Запад су:

Врбас /недеља, 13.октобар у 16.00/: ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН –  НОВИ САД,

Бајмок  /понедељак, 14.октобар у 17.30/: ЛЕТЕЋИ БАЈМОЧАНИ –  ХАЈДУК, и

Сомбор /понедељак, 14.октобар у 21.00/: ЖАК ЈУНИОР – ТАНГО.


Пошто има шест екипа, Футсал лига Војводине – група Исток креће тек предстојећег викенда утакмицама 1. кола, а састају се:

 

Вршац /петак, 11.октобар у 20.00/:  ФОРУМ – КИКИНДА,

Инђија /понедељак, 14.октобар у 18.30/:  ИНДИАНС 2013 – КРАЉЕВИЋЕВО, и

Панчево /понедељак, 14.октобар у 21.00/: ДИНАМО – ВИКИНГ.