ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Елита на истоку

Жребом у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону одређене су групе елитне фазе УЕФА футсал Лиге шампиона, које ће бити одигране у Русији, Белорусији и Казахстану.

Некако са јесени, навикли смо да једна од куглица припада Економцу, али су Крагујевчани већ завршили такмичење ове сезоне. Међутим, два тима из њихове групе поново ће играти заједно, Добовец из Словеније и Мостар СГ из Босне и Херцеговине, који су се нашли у Групи А заједно са домаћином, екипом КПРФ из Русије и Хале-Гуиком из Белгије.

У Групи А ћемо имати прилику да гледамо директан дуел репрезентативаца Србије, пошто ће се са једне стране наћи голман Немања Момчиловић, Јован Лазаревић и Владан Весић из екипе Мостар СГ, а у дресу Хале-Гуика играће Драган Томић. Такође, у елитној фази УЕФА футсал лиге шампиона играће Младен Коцић, у дресу Спарте из Прага, која је последња извадила визу.

У Групи Б, такође у Русији, домаћин Тјумен угостиће португалски Спортинг из Лисабона, Ајат из Казахстана и хрватску екипу Ново Вријеме из Макарске. У Групи Ц, у Казахстану, играће домаћи Каират из Алматија, португалска Бенфика, Ел Поцо Мурсија из Шпаније и Пезаро из Италије, док су у групи Д, у Белорусији, домаћа Сталица из Минска, Барселона из Шпаније, Керсон из Украјине и чешка Спарта из Прага.

На завршном турниру, у периоду од 23. до 26. априла 2020. године, играће победници четири групе.

(Фото: Instagram/futsaluefa и Instagram/fcbfutsal)