Рикардињo напушта Интер Мовистар и прелази у Париз

Најбољи играч футсала португалски виртуоз на петопарцу – Рикардињо на крају ове сезоне напушта шпански Интер Мовистар и прелази у француски АЦЦС Футсал! Спортска вест дана је јуче објављена, а потврдио ју је и лично Рикардињо на службеном Фацебоок – профилу.

Le futsal français va découvrir Ricardinho, légende de la discipline.

Le futsal français va découvrir Ricardinho, légende de la discipline.

Geplaatst door L'EQUIPE op Woensdag 8 januari 2020

Без дилеме најбољи футсалер данашњице да прецизирамо – пуним именом Рикардо Филипе да Силва Брага рођен је 3.септембра 1985.године,  а он је играч који је обележио деценију која је иза нас. Португалски виртуоз је прави мамац за публику, играч потеза због којег хиљаде људи долазе у футсал арене. Чак шест пута у протеклих десетак година освајао је престижну награду “Футсал Планета” за најбољег играча света. Освојио је готово све што један играч у футсалу може освојити /недостаје пехар Богиње, јер Португал није био шампион света/. Још од 2013. године носи дрес шпанског гиганта Интер Мовистара, али је било већ познато да ће након ове сезоне напустити Шпанију… Већ се неко време шушкало у јавности како ће Рикардињова нова дестинација бити француска престоница, град светлости – Париз, а јуче смо добили и службену потврду, па ће Французи до 2023.године (до када је потписан уговор) уживати у мајсторијама играча данашњице.

Љубитељима футсала у Србији остао је у памћењу потез када је лоптом из места пребацио Пршића и волеј-ударцем постигао гол, за Португал, крај немоћног Аксентијевића који је само погледом испратио лет лопте у мрежу.

 

(Фото: FB Ricardinho)