Црвена Звезда почела припреме, амбиције непромењене – дупла круна

Алиловић: Тројица новајлија

Јесењи шампион Црвена звезда, започела је јуче припреме за други део дебитантске сезоне у елитном рангу у којој су амбиције највише – дупла круна. Управа на челу са председником Александром Вучићем је тренеру Милошу Алиловићу обезбедила истоветан играчки кадар оном из првог дела првенства. Провереним снагама, које су обезбедили челну позицију без изгубљеног бода у 11 утакмица придружени су Андреја Стојчевски и Лазар Маринковић из шампиона Економца и голман репрезентације Србије Јаков Вулић.

– Играчи ће одрадити тестирања чиме ће бити започета нова тренажна година. Целокупне припреме одрадићемо у Хали спортова, где су нам на располагању теретана и сала. Планирано је да одиграмо четири контролне утакмице. За сад је познат само један ривал, наши пријатељи из Коњарника, датум одигравања биће одређен накнадно – било је уводно обраћање тренера Црвене звезде, Милоша Алиловића.

Са којим играчким кадром располажете?

– Читав тим из јесењег дела првенства је остао на окупу. То је највеће богатсво Црвене звезде. Провереним снагама додали смо репрезентативца Србије, Јакова Вулића из Нове Пазове. Као и Андреју Стојчевског и Лазара Маринковића запажене играче Економца. Њих двојица су будућност српског футсала и верујем да ће код нас моћи да се развијају и напредују. Убеђен сам да ће нам помоћи у освајању титуле.

Да ли је то све што се тиче новајлија?

– Тренутно је то све. Сад имамо 12 играча. Вратио се и Стефан Боснић из Индонезије, где је радио као физиотерапеут. Љубитељи футсала га знају из периода, кад је играо у Српској. Ако се појави неки играч, вредан Звездине пажње, реаговаћемо. За сад смо довели све што смо хтели. Појачали смо тим и подмладили, што је био циљ.

Који је оптимални број играча за рад?

– Тренутни, од њих 12. Одлазака неће бити. На све играче рачунам. Сви су од сад, па до 3. јуна уз Божију помоћ у тиму. Не треба заборавити да играмо и Куп, биће више мечева плус псоле последњег кола првенства креће плеј-оф. Биће прилике да се сви докажу.

Пре првог тренинга играчима се обратио и председник клуба Александар Вучић?

– Поред председника Вучића бираним речима играчима обратио се и спортски директор Пелемиш. Циљ се зна. Кренули смо са радом и надамо се да ћемо их на крају обрадовати, као и верне навијаче Црвене звезде – казао је стратег црвено-белих, Милош Алиловић.

Почетак припрема – први тренинг КМФ Црвене Звезде у 2020. години

Синђић први помоћник

Алиловићев стручни штаб је са успехом водио Звезду до свих победа у првом делу првенства. Тако да ће бити и у наставку борби за бодове, чиниће га Марко Синђић, помоћник и кондициони тренер, Ненад Шабић тренер голмана и физиотерапеут Раде Поповић.

Талес касни

Мађионичар из Бразила, Талес није био јуче на првом тренингу. Како је открио тренер Алиловић добио је продужени одмор и придружиће се саиграчима најкасније до 18. јануара. Са креатором чудесних голова Звезде у јесењем делу првенства у Београд ће стићи супруга и деца.

 

Рнић: Дупла круна циљ

Никола Рнић, као капитен Економца наосвајао се трофеја како у шампионату, тако и у Купу. Време је да пелцер пренесе и на црвено-бели табор, што ће како и каже учинити већ на пролеће.

– Очекује нас паклен други део првенства. Надам се да и поред тога, уколико сви будемо здрави и вредно тренирали, да можемо да пружимо барем приближно партије као јесенас.

Амбиције су титула и дупла круна?

– Био бих неискрен кад бих рекао да није тако. Резултати су наметнути и највећи су. Звезда је Звезда. И увек иде на победе и дуплу круну. Даћемо све од себе за тај циљ.

Стигла су појачања?

– Презадовољан сам тројицом новајлија. Вулића сви знају у футсал свету. Акија и Лакија знамо из Економца. Биће будућност Звезде. Помоћи ћу им да се што боље уклопе. Знам да су прави момци и велики професионалци – рекао је Рнић.

Појачања КМФ Црвене Звезде – Ј. Вулић, Л. Маринковић и А. Стојчевски

Стојчевски: Остварио дечачки сан

Андреја Стојчевски, добио је поверење Звездиних структура, уједно и прилику да одличне партије из Економца настави и у новом клубу.

– Јако ми је драго да сам део Звезде. Уз здравље све је могуће, придружио сам се правим момцима и уверен сам да ћемо наставити низ победа – казала је некадашња десетка десетка Студената, Андреја Стојчевски.

Брзоноги играч не крије амбиције – дупла круна.

– Знам како је освојити титулу и Куп из прошле године, као члан Економца. Као и неки саиграчи од раније. Учинићу све да дам завидан допринос.

Стојчевкси је открио да није било двоумљења да ли да пређе у редове главног кандидата за титулу.

– Долазак у Звезду је био мој сан од малих ногу, као што је и сваког дечака. Драго ми је да ме је Звезда препознала као њеног члана и ангажовала.

Осврнуо се и на успешан период у Економцу.

– У Крагујевцу је било све одлично, али су уследили финансијски проблеми. Захваљујем се свима у Крагујевцу за све што су учинили за мене у досадашњој каријери.

А. Пековић