ОПЕРАЦИЈА НИШ: Орлови уништили Украјину на старту турнира

Орлови су данас у Чаиру, убедљивом победом отворили главну рунду квалификација за СП у Литванији које ће се одржати на јесен. Репрезентација Србије је очитала лекцију Украјини у савременом футсалу. Победа од 5:2 је само први корак ка коначном циљу а то је бар друго место у текућим квалификацијама.

Одлучно је Србија ушла у меч,а видело се веч на самом старту да изабраници селектора Горана Иванчића имају велику дозу самопоуздања и да ће оставити срце на паркету Чаира… Није се дуго чекало на прву изгледну шансу, већ после непуних стодвадесет секунди, Драган Томић је правовремено проиграо Пршића који се нашао сам испред гола, али је искусни вратар Украјине био сигуран.

Капитен Симић је са саиграчима контролисао посед лопте, теренска иницијатива је донела и другу велику прилику имали су је наши играчи, поново расположени Марко Пршић. Капитен Ивањук је на време истрчао, скратио угао  и ушао у шут, тако да се резултат није мењао. И коначно је осам минута пре краја првог дела игре стигао погодак. Пршић је одиграо дупли пас са капитеном Симићем и сада је лопта, коју је пласирао Марко, прошла кроз ноге Ивањуку и завршила у мрежи – 1:0 за Србију!

Видевши да Србија стално напада, кренули су и Украјинци агресивније, али сигурни Немања Момчиловић је био сигуран пред нашим голом. Страхиња Петров после брзе полуконтре одлично је реаговао па из прве, десном ногом послао лопту у небрањени део мреже – 2:0 стоји на семафору у 15.минуту! До краја полувремена резулатат се није мењао али се мора поменути још фантастична реакција и одбрана Немање Момчиловића када је „спустио ролетну“ после одличног ударца украјинског играча.

Наставак је донео још једну прилику и могућност да практично решимо утакмицу, али се Стефан Ракић није најбоље снашао у завршници. Ипак је Марко Пршић показао да је опет онај стари, извео је фантастичан слободан ударац и забио пројектил иза немоћног Ивањука – 3:0!

Селекција Украјине је била близу катастрофе после новог гола, сјајног пивота  Драгана Томића, али ипак су се Украјинци брзо вратили у игру голом Ферењука, готово у истом минуту. Последњу над Украјинцима им је угасио Стефан Ракић, голом али су ипак гости из Украјине постигли још један гол за коначних 5:2, два минута пре краја.

Вечерас од 20.30 играју Шпанија и Француска, а онда сутра прва меч лопта Орлова са Французима у истом термину пред крцатим трибинама Чаира.

 

Стрелци: 1:0 Пршић 11:56, 2:0 Петров 14:37, 3:0 Пршић 21:32, 4:0 Томић 29:28, 4:1 Фарењук 29:41, 5:1 Ракић 30:46, 5:2 Корсун 38:18. Хала „Чаир“ у Нишу. УЕФА судије: М.Кастиљо  и Филипе Сантос Дуарте (оба Португал).

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Симић/кап/, Вулић, Алексић, Петров, Матијевић, Рамић, Лазаревић, Стојковић, Ристић. Селектор Горан Иванчић

УКРАЈИНА: Ивањук /кап/, Корсун, Шотурма, Билосерчиветс, Зварич. Шупин, Јеромин, Малишко, Разуванов, Митјук, Сорокин, Журба, Фарењук, Педјаш.

(Фото: А. Пековић)