ОПЕРАЦИЈА НИШ: Дан паузе за Орлове, а сутра дерби са Шпанијом

Циљ је већ испуњен а то је обезбеђен бараж. Сада следи оно право, сутра увече од 20.30 у крцатом ЧАИР-у изабраници селектора Горана Иванчића ће одмерити снаге са најбољом селекцијом старог континета – Шпанијом.

Оно што Орловима иде у прилог је и гол разлика, јер сутра нам одговара и нерешен резултат за освајање првог места и директан пласман на СП у Литванији крајем године. Са друге стране, и ако се изгуби, остаје бараж у две утакмице са најпријатнијим изенанђењем репрезентацијом Финске који предводи са клупе прослављени тренер Мићо Мартић а тренер голмана је наш Душан Матић.

Страхиња Петров прославља постизање гола

За наш порталу издавајамо још неке изјаве репрезентативаца после преокрета у јучерашњој  утакмици са Француском. Страхиња Петров је био одличан а овако оцењује наше изадње:

  • Као што смо очекивали вечерашњи меч је био доста тежи од првог. Француска је за нијансу поткованија од Украјине. Знали смо да је и ово карта за сигуран бараж освојили смо је и једва чекамо уторак и директан одлазак на СП. Похвалио бих све играче а посебно голмана Момчиловића који је остварио пенал са шест метара.

Јован Лазаревић није крио одушевљење али сматра да још није крај овој серији победа:

  • Још тежи меч психички него прекјуче. Знали смо да ако победимо решавамо ствари. Срећом победили смо и изборили бараж. Још једном похвале саиграчима на борбености и трчању што је било и пресудно. Кључ је свега то баш трчање. Предстоји дан одмор после напора последња три дана. Дочекујемо репрезентацију Шпаније без страха, и биће то меч за ужитак.
Јован Лазаревић

Ако некога треба издвојити из табора Орлова после прве две утакмице је свакако голман Немања Момчиловић популарни Нец:

  • Тешко је рећи нешто паметно после овакве утакмице. Најбитније да смо изборили сигуран бараж. Идемо да се надиравамо са Шпанијом. Видели сте колико је потребно од очаја до сјаја. Несрећно примљен други гол са играчем мање. Исти играч ми је шутирао пенал у Паризу са шест и десет метара. Оба пута је гађао десно па сам кренуо у том правцу и овај пут.
Стефан Ракић – због црвеног картона пропустиће дерби са Шпанијом

Специјалиста за одлучујуће голове у оваквим утакмицама је Стефан Ракић, на жалост добио је црвени картон али то сигурно не умањује његов велики допринос и другој победи над Француском:

  • Тежак меч од старта што знали да ће бити теже од Украјине. Много јаких индивидуалаца играју за њих, али још много форсирају и контру… У већем делу меча смо поштовали оно што смо договорили у свлачионици и на крају заслужено победили! Код црвеног постојало је физички контакт али нисам желео фаул да направим ипак рука је била на њему што је искористио.

Никола Матијевић, Зрењанинац који је један од младих снага Орлова дао је несебичан допринос у овој шок утакмици са Французима:

  • Тежак меч. Могли смо пуно да изгубимо али су они морали да добију. Наравно да смо морали и ми јер смо велики део посла урадили. Ушли смо нервозно меч као са Украјином. Богу хвала меч је поново превагнуо на нашу страну због жеље и физичке спремности читавог тима и наравно домаће публике која је била наш шести играч. Нисмо завршили посао јер имамо велики меч са Шпанијом за прво место и директан пласман на СП.

Из ложе је посматрао драматичан меч Бојан Павићевић, координатор за футсал и женски фудбал у ФСС. Био је као играч у мноштво сличних ситуација на терену али овако са трибина је много теже посматрао меч:

  • Поред толико несреће не могу да верујем да смо ми ово ипак добили јер смо дупло бољи. Прво полувреме огроман и непотребан страх код играча. Сви главни играчи су нам подбацили у две скоро фаталне ствари. Весић не прави фаул што је претходило првом голу Француза. А и Ракић прави беспотребно фаул и излази из игре. Али потпуно другом тактиком и приказом у другом полувремену смо бацили Француску на колена. Реално је 5:0 за нас али оволико несреће нисам доживео…

Сутра је нови дан, дан за футсал спектакл у Нишу. Знају Шпанци шта их чека у гротлу Чаира… Нема повлачења и нема предаје, ово су утакмице где се рађају нове футсал величине.Зато орлови само храбро, хладне главе и врућег срца и нека бољи победи!