Русија победом у Осијеку осигурала СП

У групи Ц која је играна у Осијеку – репрезентација Русије је победом у дербију над домаћом слекцијом Хрватске осигурала директан пласман на СП које ће се на јесен одиграти у Литванији.

Мада по првог фаворита у овој групи није баш све ишло по плану. У првим утакмицама Русија је високо поразила Словачку са 7:1 док је Хрватска у битном дуелу славила против Азербејџана са 2:0.

У утакмицама другог кола десило се изненађење – Азербејџан је преокренуо и на крају славио са 4:3 над Русијом док је Хрватска тешком муком савладала селекцију Словачке са 3:2. И коначно у трећем колу, Словачка је ремизирала са Азербејџаном тако да је Хрватска већ била међу две најбоље селекције, коло пре краја квалификација.

Едер Лима очи у очи са вратаром Хрватске Лукетином

Дерби утакмица је одиграна у хали Градски Врт у Осијеку пред пуним трибинама, а Русија је морала победити да би освојила прво место и директан пласман на СП.

РУСИЈА – ХРВАТСКА 4:3 (3:1)

Дворана Градски врт, Осијек. УЕФА судијска тројка: А. Малфер, Н. Манзионе, Ц. Перона (сви Италија).

Стрелци: 1:0 – Лима (7.мин), 1:1 – Бајрушовић (16.мин), 2:1 – Лима (17.мин), 3:1 – Л. Сутон (18 – аг), 3:2 – Матошевић (33.мин), 4:2 – Ромуло (39.мин) и 4:3 – Матошевић (40.минут).

РУСИЈА: Замтарадзе, Лима, Робинхо, Шистеров, Давидов; Цаидер, Ромуло, Кудзијев, Милованов, Асадов, Нијазов, Котљаров, Антошкин. Селектор: Сергеј Скорович.

ХРВАТСКА: Лукетин, Јеловчић, Перић, Новак, Постружин, Примић, Матошевић, Јурлина, Бајрушовић, Кањух, Мартинац, Ј. Сутон, Хорват, Л. Сутон. Селектор: Мате Станковић.

Репрезентација Хрватске чека другопласирану репрезентацију из групе Д која се игра у Чешкој а поред домаћина наступају и селекције Казахстана, Румуније и Словеније.