ОПЕРАЦИЈА НИШ: Реакције после пораза од Шпаније

 

Још се не стишавају реакције после утакмице са Шпанијом у Нишу. Орлови су испунили зацртани циљ, а после убедљивог пораза од најбоље селекције старог континента треба извући поуке и припремити се за бараж у априлу са селекцијом Финске.

Франциско Солано Леон

Репрезентативац Шпаније Франциско Солено Леон, бивши играч Интер Мовистара, сада Картагене:

  • Био је то компликован меч. Покушали смо да доминирамо свих 40 минута, на крају смо успоставили контролу али је било осцилација нарочито после гола Србије. Покушали смо да све време играмо константно према голу противника. Сматрам да није било тако лако као што резултат показује. Тежимо ка топ форми пред Мондијал. Мислим да Србија и Финска имају подједнаке шансе за пласман. Квалификоваће се на СП селекција која буде направила мање грешака у баражу…
Јован Шурбатовић

Утакмицу је посматрао и генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић:

  • Велики успех Футсал репрезентације Србије. Публика у Нишу и широм Европе могла је да ужива у свим чарима врхунског футсала. Наша подмлађена репрезентација је могла да оствари реми поред Шпаније која је најбоља у Европи што је доказ да можемо да играмо са свима. Честиткке играчима и стручном штабу, мислим да имамо реалне шансе против Финске. Видео се недостатак Ракића као и разлика у игри која је била тежа и захтевнија него у претходна два меча. Као и прехлађеног Пршића. Било би фантастично да смо победили или ремизирали. Али имамо прилику за пласман на СП у баражу са селекцијом Финске.
Бојан Павићевић

Бојан Павићевић, координатор за футсал и женски фудбал ФСС је био критичан, али и оптимиста пред бараж:

  • Страх, стрaх, страх… Необјашњива игра наших играча. Толико грешака. Толико лоших пасова.Превише додатих лопти њима у ноге од стране искусних играча… Невероватно је да смо у једном моменту могли да ипак преокренемо меч. Ни играчи ни стручни штаб нису били на нивоу. Нису препознали ситуацију кад су Шпанци пали а ми се дигли. Све што смо се договорили ништа није испоштовано. Али добро није ни план био да добијемо Шпанце, кад је почео турнир… На крају честитке на целокупном турниру и стручном штабу и играчима. Идемо спремни у бараж. Мислим да нас је овај меч много чему научио и да морамо грешке исправити.
Милош Симић

Капитен Милош Симић је у даху рекао:

  • Шта рећи после оваквог меча. Имали смо историјску прилику. Велику шансу код резултата 2:1, 14. минута пре краја утакмице када смо их били увели у бонус. На жалост нисмо искористили. После тога је темпо игре пао и дошло је до приказивања разлике у квалитету Шпанаца.

 

А. Пековић