КОНМЕБОЛ: Аргентина победила Бразил у финалу

Данас је одиграна завршница КОНМЕБОЛ-а у футсалу. Већ је од раније било познато које су четири репрезентације из Јужне Америке се пласирале на СП у Литванији а обезбедиле су визе – Бразил, Венецуела, Аргентина и Парагвај. Домаћин квалификационог турнира је бразилски град Карлос Барбоса, а преглед овог занимљивог такмичења доносимо у наставку.

Петероструки светски прваци Бразилци су прва јужноамеричка репрезентација која је осигурала наступ на Светском првенству. Бразил је са четири везане победе против Колумбије, Парагваја, Еквадора и Перуа такмичење у групи завршио с максималним учинком, осигуравши тако наступ у полуфиналу квалификационог турнира а самим тим и пласман на Светско првенство. У одлучујућем сусрету за друго место у групи Парагвај је славио против Колумбије, осигуравши тако пласман на Светско првенство. У другој групи Аргентина је такође максималним учинком осигурала пласман у полуфинале. Актуални светски прваци славили су против Венецуеле, Чилеа, Боливије и Уругваја, потврдивши тако улогу изразитог фаворита ове групе за пласман на Светско првенство. Историјски успех је остварила селекција Венецуеле, која ће по први пут наступити на смотри најбољих светских репрезентација у футсалу. Венецуела је после уводног пораза у првом колу од Аргентине славила против Боливије, Уругваја и Чилеа за пласман у, за њих, историјско полуфинале квалификацијског турнира.

У групи А су се такмичиле селекције Бразил, Перу, Парагвај, Колумбија и Еквадор. Док су се селекције Аргентине, Уругваја, Чилеа, Венецуеле и Боливије налазиле у групи Б.

01.02.2020.  

Уругвај – Боливија   2:0

Бразил – Колумбија   3:0

Аргентина – Венецуела   2:1

Перу – Еквадор   2:2

02.02.2020.  

Венецуела – Боливија   3:0

Бразил – Парагвај   2:0

Аргентина – Чиле   4:1

Колумбија – Еквадор   5:1

03.02.2020. 

Уругвај – Венецуела   1:5

Чиле – Боливија   6:1

Перу – Колумбија   1:3

Еквадор – Парагвај   1:2

05.02.2020. 

Уругвај – Чиле   3:2

Бразил – Еквадор   11:0

Аргентина – Боливија   5:0

Перу – Парагвај   1:5

06.02.2020. 

Чиле – Венецуела   2:3

Аргентина – Уругвај   3:1

Парагвај – Колумбија   4:1

Бразил – Перу   5:0

 

Полуфинале 1. утакмица Бразил – Венецуела 3:0 (2:0)
Полуфинале 2. утакмица Аргентина – Парагвај 2:0 (2:0)

 

А у финалу су се састали стари ривали Аргентина и Бразил, овога пута бољи су били актуелни светски прваци :

Аргентина – Бразил   3:1 (1:1)

А у утакмици за треће место није било драматике јер је Парагвај високо поразио Венецуелу

Венецуела – Парагвај   2:6 (1:2)

Победник овог такмичења је Аргентина а још су три репрезентације обезбедиле учешће на СП у Литванији, и то: Бразил, Парагвај и Венецуела.