ФСВ: Летећи Холанђанин декласирао Форум и освојио пехар

Завршена је овогодишња Омладинска футсал лига Војводине, реваншом у Врбасу између два најбоља футсал тима Војводине.

После регуларног дела и разигравања по групама уследила су полуфинала а фаворити су били сигурни. Као и протекле сезоне сасвим заслужено су се нашли у финалу омладински тимови Летећег Холанђанина и Форума. После прве утакмице Форум је имао предност од два гола јер је победио Летећег Холанђанина са 8:6.

Међутим, од очекиване драматичне и неизвесне завршнице није било ништа због атомског футсала изабраника Игора Мирицког. Врбашани су просто декласирали Форум са 11:1, и тиме се реванширали вршчанима за једини пораз.

У недељу је била велика посета у спортској дворани ЦФК „Драго Јововић“ када је Летећи Холанђанин дочекао старог ривала из Вршца. Тренер Ненад Варађан и представник Форума Бојан Вуксановић су небројено пута играли у Врбасу и знали су каква паклена атмосфера чека њихове футсалере… А почетак је прошао у знаку Форума, врбашани су били у грчу јер су знали да морају победити са два гола резлике или више да би се домогли пехара и медаља.

Тренер Форума Варађан је извео следећи састав на паркет врбашке хале – Марко Борковић на голу, затим у пољу капитен Ненад Богданов (најстарији син, некадашњег интернационалног судије Зорана Богданова), Дарио Корња и браћа Ћирка Матеја и Андреја. Са друге стране стратег домаћих Мирицки је послао на паркет поставу – на голу корпулентни Јаван Даниловић, а у пољу Мартин Шмит, капитен Данило Радовић, талентовани пивот Вукашин Авдаловић и репрезетнативац Митар Ераковић.

Врбашани су имали здравствених проблема јер су стартери Мартин Шмит и Ераковић били повређени, ипак стиснули су зубе и заиграли када је било најпотребније. А врбашанима је недостајао и талентовани Лука Лепојевић.

Када су вршчани повели у другом минуту преко агилног Ђирка Матеје, завладао је тајац на трибинама врбашког храма спорта а онд аје уследио плес момака у наранџастим дресовима.

Акције, потези и шансе су се ређале као на филмској траци, а главни актери су били млади играчи тренера Игор Мирицког. До душе, било је неколико пропуштених зицера и Форума али је то све неутралисао одличан голман Даниловић.

Данило Радовић /капитен Л.Холанђанин/ и Сеад Чочић /комесар за такмичење ФСВ/

На изједначење се није дуго чекало, капитен Холанђана Радовић је поравнао резултат на 1:1 минут касније. Прво је расположени пивот Авдаловић показао раскошан таленат, погодивши лоб ударцем мрежу Форума за прво вођство Холанђана за 2:1. Непун минут касније после прекршаја играча Форума, Мартин Шмит је одапео пројектил директно из слободног ударца за вођство од 3:1! Већ се наслућује наследник Дражена Арвајиа, убојите левице Холанђана који сад анаступа за комшијски тим Бечеја.

До краја провг дела утакмице врбашани су постигли још два гола, прво је репрезентативац Митар Ераковић (још увек недовољно опорављени) пресекао један напад Форума, одиграо дупли са капитеном Радовићем и на повретну погодио за 4:1! А у стрелце се уписао и хитроноги Копривица у последњем минуту првог дела игра за 5:1.

Селектор Владимир Прша Јовановић је био на трибинама у друштву председника футсал комисије ФСВ Жељка Малинића.

Митар Ераковић /Л. Холанђанин/ и Жељко Малинић /ФС Војводине/

Наставак финала доноси још лепршавији футсал Холанђана, а Врбас се полако враћа на футсал мапу Србије, јер ове момке је готово немогуће победити када су овако расположени за игру. Стамени Мартин Шмит постиже други гол на утакмици за вођство 6:1, да би пет минута касније врбашани  са два гола у истом минуту стекли недостижну предност 8:1, а стрелци су били Копривица и Марковић.

Већ тада је запечаћена нада гостију из Вршца да могу изгубити мање од два гола разлике. У 28. минуту се уписао у стрелце и млађани Драгнић – 9:1. Да би својим трећим голом на утакмици Копривица истакао кандидатуру за државни дрес. Тачку на и поставио је Марковић у последњим тренуцима утакмице за коначних 11:1.

Матеја Ћирка/кмф Форум/ и Владимир Јовановић /селектор Футсал репрезентације Србије У19/

Ова генерација Летећег Холанђанина је прво показала делимично свој квалитет као кадетска селекција протекле сезоне у Старој Пазови, а нажалост су били на крају четврти јер су несрећно изгубили полуфинале од Смедерева. Док прошле сезоне у Омладинској футсал лиги Војводине је управо Форум био бољи за један гол у финалу.

Слободан Копривица /Л. Холанђанин/ и Жељко Малинић /ФС Војводине/

После ове игре могу само да се забрину играчи Пожаревца и Земуна Само право јер су врбашани показали футсал класу.

КМФ ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН У19 – КМФ ФОРУМ Вршац У19  11:1 (5:1)

ЦФК „Драго Јововић“, Врбас. 01.март 2020. Гледалаца око 500. Судије ФСВ: Милош Јоцовић (Нови Сад), Предраг Вујић (Кула), Немања Кузмановић (Кула). Жути картони: Авдаловић Вукашин у 31.минуту /Л.Холанђанин/, а Богданов Ненад у 7.минуту, и Дарио Корња у 22.минуту (оба Форум). Стрелци: 0-1 Ћирка Матеја 2.мин, 1-1 Радовић 3.мин, 2-1 Авдаловић 10.мин, 3-1 Шмит Мартин 11.мин, 4-1 Ераковић 15.мин, 5-1 Копривица 20.мин, 6-1 Шмит Мартин 21.мин, 7-1 Копривица 26.мин, 8-1 Марковић 26.мин, 9-1 Драгнић 28.мин, 10-1 Копривица 37.мин, и 11-1 Марковић 40.минут.

ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН У19: Јован ДАНИЛОВИЋ, Мартин ШМИТ, Данило РАДОВИЋ /Кап./, Вукашин АВДАЛОВИЋ, Митар ЕРАКОВИЋ, Андреј ШМИТ, Слободан КОПРИВИЦА, Лазар РАДАНОВИЋ, Миљан МАРКОВИЋ, Немања МУМИНОВИЋ, Лука ДРАГНИЋ, Миљан ВУКАНОВИЋ. Тренер: Игор Мирицки.

ФОРУМ У19: Марко БОРКОВИЋ, Ненад БОГДАНОВ /Кап./, Матеја ЋИРКА, Дарио КОРЊА, Андреја ЋИРКА, Страхиња СМОЉАН, Андрија ЂОРЂЕВИЋ, Лука ТЕШИЋ и Урош СИНЂЕЛИЋ. Тренер: Ненад Варађан.