УЕФА ЛШ: 55 клубова у трци за најбољег на Старом континенту

Барселона је нови првак Европе а истовремено и прва на новој клупској ранг листи УЕФА…

УЕФА је објавила листу од 55 клубова који улазе у текуће сезонско издање УЕФА Футсал лиге Шампиона. Најбољих девет клубова према УЕФА коефицијенту има сигуран наступ у Главној рунди такмичења (ТОП 32), док преосталих 46 клубова свој пут започиње у Прелиминарној рунди.

Шпанија, Португал, Русија и Казахстан имаће по два клуба у предстојећем циклусу елитног такмичења на Старом континенту, а сви ће започети такмичење у Главној рунди. Уз њих, место у ТОП-32 има осигуран и словеначки шампион Добовец који се налази на одличном 9. месту клупске УЕФА листе.

Првак Србије КМФ Црвена Звезда се налази на 22.месту и кренуће у најјаче такмичење из Прелиминарне рунде (Црвена Звезда има УЕФА коефицијент 4,667 као и првак Холандије Ховокубо, који се налази на 23. месту).

УЕФА Футсал лига Шампиона се због ситуације с корона-вирусом ове сезоне игра у измењеном формату. Наиме, читав турнир ће се одиграти по нокаут систему на једну утакмицу, где ће се жребом одредити домаћин. На завршни турнир ће се пласирати осам клубова.

Жреб Прелиминарне рунде такмичења биће на програму 27.октобра текуће године, а утакмице су на распореду од 24. до 29.новембра. Главна рунда такмичења тј. ТОП-32 је на распореду од 12. до 17.јануара наредне године, док је завршна рунда ТОП-16 уочи завршног турнира заказана између 16. и 21. фебруара 2021.године. Термин одржавања завршног турнира УЕФА Футсал лиге првака још није познат, али би се требао одржати негде у априлу или мају наредне године.

UEFA.com