ОРЛОВО ГНЕЗДО: Репрезентативци негативни пред Финску, Иванчић упозорава на прекиде

Репрезентативци Србије (укључујући стручни штаб и функционере) тестирали су се у среду, уочи првог меча баража са СП у Литванији 2021. са Финском (петак, 6. новембар), на коронавирус и данас су им стигли резултати – сви су негативни!

Претходно, Орлови су радили ПЦР тест и по окупљању – у суботу, 31. октобра, у СЦ ФСС у Старој Пазови и… Идентична, лепа вест!

Љубитељи футсала у Србији моћи ће да гледају директне преносе (ТВ Арена спорт) обе утакмице баража између Србије и Финске (6. новембра из Крагујевца и 10. новембра из Ванте – од 18.00)

Познато је и ко ће делити правду изабраницима селектора Горана Иванчића на последњој препреци за Мондијал: у првом дуелу – Португалци, у реваншу – Мађари.

Репрезентација Финске данас је допутовала у Србију: чартер летом из Хелсинкија у Ниш, одакле је аутобусом продужила за Крагујевац. Чета селектора Мића Мартића тренираће у „Језеру” у време одигравања меча.

Орлови ће, први пут у историји репрезентације, на реванш са Финском путовати чартер летом: из Београда до Хелсинкија (аеродром: Ванта) – у недељу, 8. новембра


ИВАНЧИЋ: Опасност из прекида

Селектор Србије Горан Иванчић скенирао је Финску из свих углова:

– Истакао бих значај наших пријатеља Миће Мартића и Душка Матића за напредак финске репрезентације, савладала је Шпанију и Француску, играла нерешено са Италијом… Са те стране, доза респекта мора да постоји. Снимили смо их на осам утакмица, дисциплиновани су у игри и агресивни, поготово у првој линији одбране. Примају мало голова и опасни су из прекида.

Проблем би могле да буду лопте, у две утакмице биће различитих произвођача. Биће неопходно прилагођавање (Горан Иванчић у разговору за „Спортски журнал”)


Насловна: Орлови на тренингу у „Језеру” Фото: И. Гачић