БАРАЖ ЗА ЛИТВАНИЈУ (чин први): Србија или Финска – ко ће на Мондијал?

Шта је потребно да Орлове гледамо по други пут у историји на Светском првенству – после Тајланда 2012. и у Литванији 2021?

Победа, по могућству што убедљивија, данас у Крагујевцу (18.00, ТВ Арена спорт 3) против Финске, у првом мечу баража за Мондијал, као леп залог пред реванш за четири дана, 10. новембра у Ванти!

Као рођеном Крагујевчанину драго ми је што се меч игра у „Језеру”, али и жао што неће да буде публике. Пред нама су, можда, две највеће утакмице генерације: треба да покаже да је стасала за велика дела (Милош Симић, капитен Србије, у разговору за „Спортски журнал”)


Традиција на страни Орлова

Србија – Финска 2:1

Измир (Турска), 13. децембар 2015 (квалификације за СП):

(Перић 3, Коцић 22 – Аутио 38)

Србија – Финска 6:0

Ротердам (Холандија), 27. фебруар 2011 (квалификације за ЕП)

(Коцић 6, 11, 34, Ђорђевић 16, Цветановић 18, Лингрен аутогол)

Србија – Финска 6:0

Гелен (Холандија, 22. фебруар 2007 (квалификације за ЕП)

(Боројевић 1, Димић 9, Рајић 13, 24, Богдановић 17, Ђорђевић 36)

Југославија – Финска 2:1

Сало/Турку (Финска), 6. фебруар 2000 (квалификације за СП)


Живимо за то да се наредне године нађемо у Литванији. Финци су незгодни, али нису непремостива препрека, много тога зависиће од нас (Марко Пршић, адут Орлова)

СВИ У НАПАД: Репрезентација Србије Фото: ФСС

Постоји дилема и везана је за избор голмана: у последњем тренутку одлучићемо – Момчиловић или Вулић. Извесно је да ћемо због картона бити лишени помоћи Лазаревића (Горан Иванчић, селектор Србије)


СРБИЈА – ФИНСКА

(бараж за Светско првенсто – први меч)

Крагујевац – Дворана: „Језеро”. Без гледалаца. Судије: Едуардо Фернандеш Коељо и Хозе Кардосо (Португал). Делегат: Ханс Шелинг (Холандија).

СРБИЈА: Момчиловић, Вулић (голмани), Симић (капитен), Алексић, Поповић, Петров, Рамић, Стојковић, Томић, Ракић, Пешић, Милосављевић, Пршић, Радовановић. Селектор: Горан Иванчић.

ФИНСКА: Кангас, Коивумаки, Саволаинен (голмани), Аутио (капитен), Гронхолм, Кохонен, Интала, Јуно, Корпела, Јука Китола, Мико Китола, Лиља, Линтола, Нистром, Пикараинен, Оксанен. Селектор: Мићо Мартић.


МАРТИЋ: Највише се прибојавам Петрова

Селектор Финске Мићо Мартић оптимизам базира на чињеници да је бараж за СП изборен у конкуренцији Португала, Италије и Белорусије:

– Знамо да Србија има одличан тим, али доказали смо да можемо и са најбољима.

Орлове, што би се рекло, познаје у прсте:

Лазаревић, на нашу срећу, неће вечерас да буде у тиму, Петрова се највише прибојавам. Ту су још Стојковић и Алексић, уз искусне Пршића и голмана Момчиловића. Незгодни су пивоти Томић и Симић, не смемо да заборавимо Ракића.

Хрватски стручњак (помаже му Србин Душан Матић – тренер голмана) верује, ипак, у финско јато:

– Циљ је да одиграмо храбро, бољи смо колективно него индивидуално.


САЊАЈУ МОНДИЈАЛ: Репрезентација Финске Фото: www.palloliitto.com