НОВИ ТЕРМИН: Србија на Финску 9. децембра!

Репрезентације Србије и Финске поново ће на терен 9. децембра, у одлучујућем дуелу за планетарну смотру. Ова информација се чини као најизвеснија после арбитрирања УЕФА последњих дана, али се, такође, чини као извесно да утакмица неће бити одиграна у Финској.

Наиме, без обзира на то што се чека одлука тамошњих власти, односно гаранција да утакмица може да буде одиграна у тој земљи, из Фудбалског савеза Србије су послали писмо са јасним аргументима зашто је тако нешто неприхватљиво, изричито стављајући до знања да је домаћин једини кривац зашто сусрет није одржан у предвиђеном термину. Самим тим, као могуће алтернативе долазе у обзир један од српских градова или неутрални терен. Очекује се да ће недоумице бити разрешене до краја недеље.

Орлови су савладали Финску у Крагујевцу резултатом 1:0, у првој утакмици баража за пласман на Светско првенство у Литванији 2021. године,  голом Марка Пршића. Сусрет у Ванти је био заказан за прошли уторак, али га је Влада Финске отказала у тренуцима када је наш национални тим већ допутовао у ту земљу, што је изазвало револт у редовима Орлова.

У другом двомечу баража, Чешка је елиминисала Хрватску после много неизвесности – на пенале.

(Извор: Футсал Србија. Фото: Детаљ са прве утакмице баража за СП између Србије и Финске у Крагујевцу – ФСС)