Уочи почетка нове сезоне

Уочи почетка нове сезоне, у просторијама ФСС, на Теразијама број 35, нови председник ФСС Славиша Кокеза, са најближим сарадницима, је примио представнике футсал клубова Прве футсал лиге Србије.
Први и веома значајан корак, за бољу сарадњу и афирмацију футсала у Србији учинио је Славиша Кокеза. Од скора нови председник ФСС је у свом кабинету примио представнике свих дванаест клубова осим Економца из Крегујевца.
ФСС на радном састанку су уз Кокезу чинили Горан Буњевчевић потпредседник ФСС, и генерални секретар ФСС Небојша Ивковић. Са друге стране били су представници клубова Деус (Ср. Митровица), Смедерево, Калча (Ниш), Нови Пазар, ФОН (БГ), Нова Пазова, Металац Колорадо (Горњи Милановац), Еуро мотус (БГ), Летећи Холанђанин (Врбас), Коперникус (Ниш) и Јастребац (Блаце).
Званичним саопштењем је оправдао изостанак Економац из Крагујевца. Такође, присутан је био комесар за такмичење Раденко Бошковић, Рајко Катанић, и бивши капитен орлова Бојан Павићевић.
На столу су биле теме везане за проблеме у футсалу, како клупском тако и на репрезентативном нивоу. За нешто мање од сат времена у пријатној атмосфери донето је неколико важих одлука. Кокеза је дао зелено светло да се коначно у футсалу бирају људи из футсала, јер крећу промене преко футсал комисије, система такмичења…
Прво да се максимално помогне такмичење Прве футсал лиге Србије. Најављене су промене у такмичењу као што су враћање плеј офа, као и плеј аута уз стварање јединствене друге лиге Србије, потепено увођење у такмичење и млађих категорија…
Најпре следи формирање футсал комисије ФСС која ће бити озваничена 12.јула на ИО ФСС, као и промовисање Бојана Павићевића, бившег капитена репрезентације у координатора за футсал ФСС, који ће бити важна спона између ФСС и клубова и футсал репрезентације…
Дефинитивно Аца Ковачевић неће бити селектор, јер му важећи уговор истиче 31.12.2016. године а имена новог селектора и стручног штаба футсал селекције биће накнадно објављена. Најчешће се спомиње име Горана Иванчића али се прво ФСС мора растати са још увек актуелним селектором Ацом Ковачевићем.