Uoči početka nove sezone

Uoči početka nove sezone, u prostorijama FSS, na Terazijama broj 35, novi predsednik FSS Slaviša Kokeza, sa najbližim saradnicima, je primio predstavnike futsal klubova Prve futsal lige Srbije.
Prvi i veoma značajan korak, za bolju saradnju i afirmaciju futsala u Srbiji učinio je Slaviša Kokeza. Od skora novi predsednik FSS je u svom kabinetu primio predstavnike svih dvanaest klubova osim Ekonomca iz Kregujevca.
FSS na radnom sastanku su uz Kokezu činili Goran Bunjevčević potpredsednik FSS, i generalni sekretar FSS Nebojša Ivković. Sa druge strane bili su predstavnici klubova Deus (Sr. Mitrovica), Smederevo, Kalča (Niš), Novi Pazar, FON (BG), Nova Pazova, Metalac Kolorado (Gornji Milanovac), Euro motus (BG), Leteći Holanđanin (Vrbas), Kopernikus (Niš) i Jastrebac (Blace).
Zvaničnim saopštenjem je opravdao izostanak Ekonomac iz Kragujevca. Takođe, prisutan je bio komesar za takmičenje Radenko Bošković, Rajko Katanić, i bivši kapiten orlova Bojan Pavićević.
Na stolu su bile teme vezane za probleme u futsalu, kako klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Za nešto manje od sat vremena u prijatnoj atmosferi doneto je nekoliko važih odluka. Kokeza je dao zeleno svetlo da se konačno u futsalu biraju ljudi iz futsala, jer kreću promene preko futsal komisije, sistema takmičenja…
Prvo da se maksimalno pomogne takmičenje Prve futsal lige Srbije. Najavljene su promene u takmičenju kao što su vraćanje plej ofa, kao i plej auta uz stvaranje jedinstvene druge lige Srbije, potepeno uvođenje u takmičenje i mlađih kategorija…
Najpre sledi formiranje futsal komisije FSS koja će biti ozvaničena 12.jula na IO FSS, kao i promovisanje Bojana Pavićevića, bivšeg kapitena reprezentacije u koordinatora za futsal FSS, koji će biti važna spona između FSS i klubova i futsal reprezentacije…
Definitivno Aca Kovačević neće biti selektor, jer mu važeći ugovor ističe 31.12.2016. godine a imena novog selektora i stručnog štaba futsal selekcije biće naknadno objavljena. Najčešće se spominje ime Gorana Ivančića ali se prvo FSS mora rastati sa još uvek aktuelnim selektorom Acom Kovačevićem.