Нови састав футсал комисије ФСС

Извшни одбор ФСС је потврдио потпуно нови састав футсал комисије ФС Србије.
Да се у футсалу нешто мења видело се већ на састанку у кабинету председника Славише Кокезе, када је са најближим сарадницима – Гораном Буњевчевићем, и Небојшом Ивковићем у просторијама ФСС на Теразијама број 35, примио све представнике футсал клубова Прве лиге Србије, осим представника актуелног шампиона Економца који су послали писмено образложење о спречености. Бивши капитен орлова, Бојан Павићевић је добио значајну и одговорну функцију – координатор за футсал ФСС.
А чланови футсал комисије у мандату од 2016. до 2020. године су:

1) Председник – Александар Ђоковић (ФОН – ФС Београд),
2) Потпредседник – Марко Гавриловић (Машинац – ФС Западне Србије),
3) Члан – Владан Миладиновић Коска (Калча – ФС Источне Србије),
4) Члан – Жељко Марић (Хајдук – ФС Војводине),
5) Члан – Горан Лазић (Смедерево),
6) Члан – Славиша Дамјановић (Еуро Mотус), и
7) Члан – Бојан Павићевић (коориднатор за футсал ФСС).

У уводу седнице прва тачка дневног реда била је констатуисање новог сазива комисије са мандатом закључно до 2020. године на предлог Извршног Одбора ФСС. Потом је потврђен састав свих 12 клубова Прве футсал лиге Србије: Економац, Деус, Смедерево, Калча, Нови Пазар, ФОН, Коперникус, Нова Пазова, Јастребац, Еуро Мотус, Летећи Холанђанин и Металац Колорадо.
Једногласно је предложено да се од наредне такмичарске сезоне 2017/2018 поново уведе играње Плеј офф-а за првака као и плеј аута. По предложеном календару ФСС утакмице првог кола биће на програму од 16. септембра текуће године. Битна новост у Порпозицијама за такмичење је да ће се жути картони сабирати и да ће пауза аутоматски следити након четири  (4) зарађена. Финале купа Србије предвиђено је по предложеном календару ФСС је за 10. мај, а пре њега биће одиграни мечеви полуфинала (12.априла 2017.), све четвртфиналне утакмице (22.марта 2017.) као и осмина финала (8.марта 2017.). Један од значајних предлога са овог састанка је могућност играња на двојну регистрацију играча великог фудбала Српске лиге и нижих рангова, без старосне границе.
До сад је било могуће да се такмиче под условом да до шест играча до 21 године на двојну регистрацију. Планирано је да комисију за пријем спортских дворана за одигравање футсал утакмица чине Раденко Бошковић, Рајко Катанић и Зоран Јовановић. Значајна подршка ФС Србије биће настављена и у предстојећој сезони јер ФСС рефундира трошкове домаћинства клубовима елитног ранга такмичења.